<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bannlyst fra Ground Zero

Irans president Mahmoud Ahmadinejad får ikke legge ned krans ved Ground Zero når han neste uke besøker New York.

    Publisert 20. sep. 2007 kl. 06.30
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 205 ord

    Den iranske presidenten skal delta under FNs hovedforsamling og har i den anledning søkt om tillatelse til å legge ned krans ved stedet der de to World Trade Center-tårnene sto. Onsdag fikk han avslag.En talsmann for politiet i New York begrunner avslaget med at Ground Zero, som stedet for terrorangrepene kalles, nå er en stor byggeplass.- En forespørsel fra den iranske presidenten om å få besøke nabolaget, vil også bli avslått av sikkerhetshensyn, sier talsmannen Paul Browne.Politiet og Secret Service har ansvaret for sikkerheten til statslederne og statsoverhodene som besøker FN-hovedkvarteret.Det hvite hus understreket onsdag at det var opp til myndighetene i New York å ta stilling til forespørselen fra den iranske presidenten, men stilte spørsmål ved Ahmadinejads motiv for å besøke Ground Zero.- Det virker mer enn underlig at presidenten i et land som støtter terror ønsker å besøke Ground Zero, sa talsmannen Gordon Johndroe.Iran har ingen tilknytning til al-Qaida som ifølge USA sto bak terrorangrepene 11. september 2001, men Bush-administrasjonen anklager iranerne for å væpne sjiamuslimske opprørere i Irak og for å ville utvikle atomvåpen.I en fjernsynstale tidligere i uka understreket Ahmadinejad at Iran ønsker fred og vennskap med USA, på tross av det stadig mer spente forholdet mellom de to land. (©NTB)