<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hemmelighold kan ha forsinket pågripelse

Politiets jakt på lommemannen kan ha blitt forsinket med halvannet år fordi politiet ville unngå dokumentsnoking i en sak som gjaldt broren til en politimann.

Publisert 14. jan. 2008
Oppdatert 15. des. 2013
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord

Det vakte stor forbauselse blant politifolkene på Sotra da de høsten 1999 oppdaget at mannen de hadde pågrepet i en overgrepssak, var broren til en profilert politimann i Bergen.Mannen de hadde tatt, var den nå utpekte lommemannen. Han var den gang siktet for å ha forgrepet seg på en sju år gammel gutt i svømmehallen på Stranda. Noe av det første politiet gjorde var å skjerme saken for innsyn i politiets registre, skriver Bergens Tidende.Politimenn skjermesNå kan skjermingen vise seg å ha resultert i at Kripos ble forsinket med halvannet år i jakten på 55-åringen politiet nå har pekt ut som lommemannen. Sju år senere var nemlig saken også forduftet for Kripos.Bergens Tidende har fra flere kilder i politiet fått opplyst at det er vanlig at saker der polititjenestemenn eller deres nærmeste er involvert, blir skjermet i den interne databasen. Hensikten er å unngå snoking i kollegers privatliv. Jobber man i politiet, har man altså tilgang til alt som måtte stå om for eksempel naboen eller ekskjæresten, men ikke til saker der kollegaer eller deres nærmeste er involvert.