<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår usikre børser i Rottens år

Kina står på terskelen til Rottens år, og kinesiske stjernetydere spår fortsatt uro på verdens børser og en svak amerikansk dollar. Kineserne bør bruke året til å få barn, tilføyer spåkoner og spåmenn.

    Publisert 6. feb. 2008 kl. 12.45
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 197 ord

    Usikkerheten på børsene skyldes ikke først og fremst kredittkrisen i USA, men at rotter trives i vann og at vann virker avkjølende, blir det opplyst på astrologisk hold i Singapore. Spådommene settes foran det kinesiske nyttåret, som innledes torsdag.Nå trenger man kanskje ikke ha magiske evner for å forutsi at dollarkursen neppe går gjennom taket så lenge USA sliter med problemer i kredittmarkedet og stadig stigende underskudd på så vel statsbudsjett som handelsbalanse. Astrologene tar derfor i litt ekstra.Aggressiv- Rotten blir aggressiv mot enden av året, og dens underliggende element av vann vil avkjøle aksjemarkedene, spår Vincent Koh. Han er mester - eller har en master, som det vel heter i våre dager - i feng shui ved et senter for denne spådomskunsten i Singapore.Her studerer man alt fra forretningsstrategi til innredningskunst. Tilhengere av feng shui mener nemlig at man kan påvirke egen helse, velstand og lykke ved å være nøye med hvordan man møblerer sitt hjem og ellers innretter seg rent fysisk.I internasjonale businessmetropoler som Singapore og Hongkong blir dette tatt svært alvorlig. Store forretningsselskaper rådfører seg med feng shui-eksperter både om hvordan man skal slå konkurrentene i markedet og hvor skrivebordene bør stå på kontoret.