<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

3x rente opp, 3x rente ned

Økonomene er ikke enig i hva som skjer på neste rentemøte. Hva tror du skjer i juni?

  Publisert 29. mai 2008 kl. 07.33
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.49
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 148 ord
  Foto: iStockPhoto.com

  Mens Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets, Jan Adreassen i Landsbanki og Knut Sunde i Norsk Industri ikke tror på heving av styringsrenta i juni, har Stein Bruun i SEB, Harald Magnus Andreassen i First Securities og Erik Bruce i Nordea Markets tro på renteheving, melder Finansavisen.I går snakket HegnarOnline med Andreassen i First, og fikk deres syn på hva som kan skje fremover i rentebildet, og hvorfor. Les hele saken her.Hvorfor tror de den heves:- Kjerneinflasjonen er antatt hevet i juni og derav renteoppgang- Usikkerhet rundt finansuroen og rentepåslagene i pengemarkedene. Ikke avklart i juni, derfor renteoppgang- En måned til med inflasjon to-tre tideler over NBs anslag tilsier heving i juniHvorfor tror de den ikke heves:- Viser tegn til omslag i økonomien med markedsrenter på 6,5 prosent- Svake fremtidige nøkkeltall (som dagens arbeidsledighetstall klokken 10)- Innstramming i kredittpraksisen vil bety en betydelig innstramming om ett års tid.