<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kokainsiktede i Bolivia møter dommeren

I dag er det alvor for de tre norske kvinnene som er siktet for kokainsmugling i Bolivia, når de skal møte dommeren i et rettsmøte.

  Publisert 30. mai 2008 kl. 07.30
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 192 ord
  Foto: Scanpix

  De tre unge kvinnene skal fraktes fra fengselet til justisbygningen i Cochabamba for å møte dommeren som har ankesaken i spørsmålet om de skal holdes i varetekt mens etterforskningen pågår. Anken ble levert av kvinnenes forsvarsadvokat for en uke siden.- Vi håper at dommeren tar anken til følge, slik at jentene slipper å sitte i fengsel mens saken etterforskes. Hvis dommeren derimot avviser anken, må jentene sone varetekten i fengsel til saken kommer opp, sier forsvarer Marco Antonio Lino til Aftenposten.Møtte datterenForeldrene til den ene av de tre kvinnene ankom torsdag morgen Cochabamba. Like etter ankomst dro de rett til kvinnefengselet San Sebastian, der deres 18 år gamle datter sitter fengslet sammen med to venninner, siktet for smugling av 22,5 kilo kokain.Foreldrene ble fulgt av ambassadesekretær Kjell Olav Haugen, og fikk snakke med datteren i to og en halv time i fengselet. Foreldrene fikk også hilse på de to andre norske kvinnene. Foreldrene opplyser at 18-åringen har det greit, situasjonen tatt i betraktning.18-åringens foreldre skal besøke fengselet hver dag fremover. Det er ikke klart hvor lenge foreldrene skal være i Bolivia, men de antyder at de blir i Bolivia i noen uker.