<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slutt på papirbilletter på fly

Lørdag selges den siste papirbilletten for fly, og fra søndag av blir det kun mulig å kjøpe elektroniske billetter.

  Publisert 30. mai 2008 kl. 07.37
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 98 ord
  Foto: Airbus

  240 flyselskap verden over setter et symbolsk punktum for papirbillettene, som har prydet mang en brystlomme hos stressede passasjerer opp gjennom årene.Flyselskapene står for rundt 94 prosent av all flytrafikk i verden, og de fleste av dem har alt sluttet å skrive ut papirbilletter.- Fra 1. juni kommer ikke noe reisebyrå til å skrive ut papirbilletter, sier en talsmann for International Air Transport Association (IATA).Hver eneste papirbillett har kostet flyselskapene rundt 50 kroner, mens en elektronisk billett koster rundt fem kroner å utstede.IATA har regnet ut at overgangen til elektroniske billetter vil spare 50.000 trær i året. (©NTB)