<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frp foreslår krisepakke på 41 mrd.

Frp legger torsdag dag fram sin alternative krisepakke. Partiet slår i bordet med 41 milliarder kroner.

  Publisert 22. jan. 2009 kl. 05.30
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.34
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 159 ord
  FrPs Siv Jensen sammen med Frps Per Sandberg i stortingssalen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX

  Økt minstefradrag og forsering av veiprosjekter er de mest kostbare tiltakene.Frps listetopp i Nord-Trøndelag, Robert Eriksson, mener dagens situasjon krever «ekstraordinære tiltak»:- Jeg tror vår pakke ligger nærmere det ekspertene mener er nødvendig, enn det regjeringen kommer med på mandag. Og hvis de ikke er villige til å strekke seg like langt som oss, frykter jeg at vi vil oppleve en betydelig økning i arbeidsledigheten gjennom våren og sommeren, sier stortingsrepresentanten til Adresseavisen.Bare en firedel av totalpakken vil gå til kommuner og fylkers vedlikeholdsetterslep og investeringer - totalt 9,5 milliarder.- Disse pengene skal sørge for offentlige prosjekter som det ellers ikke ville blitt noe av - vedlikehold av bygninger, jernbaneutbygging og veier. Vi kunne sikkert brukt enda mer penger på kommunene, men det viktigste er at tiltakene er konkrete og at de hjelper en bransje som sliter veldig. Når vi har fått hjulene i gang igjen, kan det også hende at det er behov for flere tiltakspakker, sier Eriksson.