<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina feirer oksens år

Kineserne ønsker oksens år velkommen og feiret med fyrverkeri og kinaputter søndag.

  Publisert 25. jan. 2009 kl. 19.51
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 139 ord
  Foto: iStockphoto

  Nyttårsfeiringen fører hvert år med seg tilnærmede folkevandringer i Kina, og millioner av mennesker har også i år reist lange avstander med buss og tog for å kunne feire nyttår på hjemstedene sine.Sammenlignet med i fjor har det vært en økning på 20 prosent i togtrafikken de tre dagene før nyttår, ifølge kinesiske transportmyndigheter.Oksens år begynner mandag. I Beijing drønnet fyrverkeriet søndag kveld, og innbyggerne feiret til tross for ny pessimisme for økonomien.- Finanskrisen betyr ingen ting. Det er viktig å sende opp mye fyrverkeri til nyttår, sier Lao Xing i Beijings forstad Pinggu.Statsminister Wen Jiabao feirer nyttår i jordskjelvområdet i Sichuan, der over 80.000 mistet livet i mai i fjor.- Det er åtte måneder siden jordskjelvet, og jeg er veldig glad for å se hvordan dere bygger opp hjemmene deres igjen, sa Wen til innbyggerne i Beichuan. (©NTB)