<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Renteregningen reduseres med 100 mrd

Tillitspakken som lanseres av norske myndigheter førstkommende mandag er ikke i nærheten av stimulansen rentekuttene gir.

  Publisert 24. jan. 2009 kl. 11.28
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 95 ord
  Sentralbanksjef Svein Gjedrem og boligeiere - Foto: Scanpix/iStockphoto

  Regjeringen legger frem sin tillitspakke for å stimulere norsk økonomi førstkommende mandag. Den er ventet å være på mellom 20-30 milliarder kroner.Tiltakspakken vil være langt mindre enn effekten av sentralbanksjef Svein Gjerdems kutt i renten, skriver Dagens Næringsliv lørdag.Porteføljeforvalter Gunnar Torgersen i Holbergfondene har gjort beregninger som viser at Norges Banks rentekutt reduserer norske husholdningers rentekostnader med 60 milliarder kroner fra 2008 til 2009.I tillegg får kommuner og bedrifter redusert sin renteregning med 40 milliarder kroner, slik at den totale effekten er på omtrent 100 milliarder kroner.- Dette er en pangstimulans, sier Torgersen til avisen.