<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russland og Cuba i partnerskap

Russlands president Dmitrij Medvedev og hans cubanske kollega Raul Castro har undertegnet en avtale om å inngå et strategisk partnerskap.

  Publisert 30. jan. 2009 kl. 15.01
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 107 ord
  Fidel Castro - Foto: Scanpix

  Avtalen ble undertegnet fredag i Moskva, der Castro for øyeblikket er på besøk.- Jeg tror at ditt besøk er innledningen på et nytt historisk kapittel i forbindelsene mellom Russland og Cuba, sa president Medvedev til Castro i Kreml.- Vi er gamle venner, og dette er et historisk øyeblikk, svarte Castro.Fredagens besøk er det første Castro gjør til Russland etter at han overtok makten på Cuba etter sin bor Fidel i 2006.Besøket kommer samtidig som det spekuleres rundt en oppmyking av USAs Cuba-politikk.Under besøket har de to lederne også undertegnet en rekke andre avtaler, om blant annet landbruk og fiske. Cuba har også fått løfter om lån. (©NTB)