<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Strammere tøyler for finansnæringen

USAs nye president Barack Obama har planer om å stramme inn på reguleringen av finansmarkedene.

  Publisert 25. jan. 2009 kl. 15.27
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 176 ord
  President Barack Obama - Foto: Scanpix

  USAs nye president Barack Obama har planer om å stramme inn på reguleringen av finansmarkedene. Lånemeglere, hedgefond og byråer for kredittvurdering vil bli holdt i strammere tøyler, sier tjenestemenn.Hedgefond er selskaper for fondsinvestering som til nå har kunnet drive sin virksomhet i forholdsvis frie rammer. Avisen New York Times skrev søndag at Obamas regjering vil handle raskt for å sikre bedre kontroll med denne og andre deler av finanssektoren.- Noen av inngrepene Obama nå går inn for, vil kreve lovgiving. Andre av målene bør kunne la seg nå gjennom regler som innføres gjennom ulike offentlige organer, het det på New York Times' nettsider søndag.Ett av tiltakene som planlegges, er en styrking av børstilsynet Securities and Exchange Commission SEC. Tilsynet skal få utvidede fullmakter til å overvåke handelen med verdipapirer som er sikret med lån, het det i artikkelen.Innstramningene i regelverket utgjør en vesentlig del av en større pakke tiltak for å møte krisen i det amerikanske finansmarkedene. Samtidig arbeider regjeringen i Washington med planer om en strategi for styrking av den hardt pressede amerikanske banksektoren. (©NTB)