<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Cameron og Clegg går løs på underskuddet

Den ferske regjeringen i Storbritannia gir kutt i budsjettunderskuddet høyeste prioritet.

  Publisert 20. mai 2010 kl. 15.59
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 136 ord
  Toryenes leder David Cameron. Foto: Scanpix

  Begge partier mener kompromissene som er inngått, gjør koalisjonen sterkere.Statsminister David Cameron fra De konservative og visestatsminister Nick Clegg fra Liberaldemokratene presenterte torsdag detaljene i avtalen om regjeringssamarbeid som ble inngått etter valget 6. mai.Det 34 sider lange dokumentet inneholder 31 punkter som utdyper det sju sider lange fellesprogrammet som ble presentert etter at Cameron ble regjeringssjef i forrige uke.Haster- Det haster med å få i gang utlån av penger til små- og mellomstore bedrifter, konkluderte Cameron torsdag.Den nye regjeringen er ute etter å berolige markedet og slår i dokumentet fast at reduksjon i underskuddet på statsbudsjettet «skal prioriteres foran alle andre tiltak i denne avtalen».Underskuddet er nå på 11 prosent av bruttonasjonalprodukt, og regjeringen planlegger å legge fram et hastebudsjett allerede 22. juni.Senere i år skal regjeringen gjennomgå planlagte utgifter for de neste tre årene.