<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jon Fosse får 2,5 millioner

Dramatikeren Jon Fosse tildeles Den internasjonale Ibsenprisen for 2010. Prisen er på 2,5 millioner kroner og deles ut 10. september.

  Publisert 18. mai 2010 kl. 07.41
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 151 ord
  Dramatikeren Jon Fosse. Foto: Scanpix

  Ibsenprisen ble etablert av regjeringen i 2007. Året etter ble den tildelt den engelske dramatikeren Peter Brook, mens franske Ariane Mnouchkine fikk den i fjor.I år blir det altså for første gang en norsk prisvinner. Skuespilleren og regissøren Liv Ullmann overrekker prisen til Fosse 10. september. Det skjer under Ibsenfestivalen på Nationaltheatret i Oslo.- Ibsenprisen tildeles Jon Fosse for hans unike dramatiske forfatterskap, som åpner scenens porter til de ordløse mysterier som følger mennesket fra fødselen til graven, heter det i juryens begrunnelse.Jon Fosse regnes som en av den moderne dramatikkens store navn. 50-åringen, som er forfatter, poet og dramatiker, har skrevet over 30 skuespill. Det er også blitt rundt 40 bøker de siste 15 årene.Hans stykker er blitt fremført i over 900 oppsetninger rundt om i verden. Hans verk er oversatt til mer enn 40 språk. Mannen som kalles «den nye Ibsen» spilles mer enn noen annen europeisk samtidsdramatiker. (©NTB)