<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

- Han bør kastes ut umiddelbart

Natur og Ungdom mener at Senterpartiets troverdighet er blitt svekket i kampen mot oljeboring i Lofoten etter utlysingen av blokker onsdag.

Publisert 24. juni 2010 kl. 07.09
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen - Foto: Berit Roald / SCANPIX

Natur og Ungdom mener at Senterpartiets troverdighet er blitt svekket i kampen mot oljeboring i Lofoten etter utlysingen av blokker onsdag.NU-leder Ola Elvevold mener det derfor er på tide at Sp-leder Liv Signe Navarsete vurderer om olje- og energiminister Terje Riis-Johansen er rett mann til å lede regjeringens oljearbeid.- Om Sp fortsatt vil være troverdige i sitt nei til oljeboring i Lofoten og Vesterålen, er det svært uheldig å ha dette mannskapet i Olje- og energidepartementet, sier Elvevold til Dagsavisen.Olje- og energidepartementet utlyste onsdag 94 blokker i Norskehavet og Barentshavet. To av blokkene ligger ved inngangen til Vestfjorden, nær de politisk omstridte områdene i Lofoten. NU frykter at utlysningen av disse to blokkene i Nordland 5 svekker Sps argument om å holde Lofoten uberørt. Elvevold frykter at eventuelt oljesøl fra disse blokkene kan gå inn i Vestfjorden.Sps energipolitiker Erling Sande er derimot fornøyd. Han mener utlysningene førte fram til et greit kompromiss. Også SVs energipolitiker Snorre Valen er fornøyd med utlysningene. (©NTB)