<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Japan vil balansere budsjett i 2020

Regjeringen i Japan lover å balansere landets budsjetter innen år 2020 gjennom en finanspolitisk plan som skal godkjennes tirsdag.

Publisert 22. juni 2010 kl. 08.13
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 86 ord
Japans statsminister Naoto Kan . Foto: AP

Planen legger grunnlaget for hvordan statsgjelden skal håndteres. Statsminister Naoto Kans regjering planlegger å vedta tiltak for å fryse de årlige utgiftene i tre år. Nøyaktig hvordan det skal foregå ble ikke spesifisert. Det melder Dow Jones Newswires.Nyemisjonen av statsobligasjoner i regnskapsåret som blir innledet i april 2011 skal holdes under 44.300 milliarder yen, samme mål som foregående regnskapsår.Det såkalte primære offentlige budsjettunderskuddet skal halveres innen år 2016, og så nå positive fortegn innen regnskapsåret som starter april 2020.Japans underskudd i inneværende regnskapsår er 6,4 prosent.