<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Jubelpartiet suser videre på fersk måling

Veksten på meningsmålingene vil ingen ende ta for partiet i kraftig medvind. Nå legge de ytterligere på seg.

Publisert 17. juni 2010 kl. 08.24
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord
Eksteriør Stortinget med løve-skulpturen i forgrunnen - Foto: Scanpix

Hadde det vært valg nå, ville Høyre og Fremskrittspartiet hatt rent flertall på Stortinget. Det viser en ny meningsmåling.Høyre går fram med 2,1 prosentpoeng i en meningsmåling som Norstat har gjort for NRK, og er ifølge målingen landets nest største parti med 25,4 prosent. Framgangen er på hele åtte prosentpoeng sammenlignet med fjorårets valgresultat.Høyre alene ville fått 15 nye mandater hvis det hadde vært valg nå.Fremskrittspartiet ender på 24,3 prosent (fram 0,2 prosentpoeng) og sørger derfor for rent mørkeblått flertall på Stortinget hvis dette hadde vært et valgresultat.- Det er åpenbart at vi har truffet med kommunikasjon med velgerne denne våren, sier Høyre-leder Erna Solberg til NRK.Arbeiderpartiet går tilbake med 2,0 prosentpoeng og er nede på 29,1 prosent. Også SV fortsetter å slite og går tilbake med 0,4 prosentpoeng til 4,8 prosent.Tallene for de andre partiene (differanse fra mai i parentes): KrF 4,3 (+0,1), Sp 5,9 (-), Venstre 3,5 (+0,1), Rødt 0,8 (-0,6), Andre 1,8 (+0,5). (©NTB)