<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Obama sier ja til støtte til opprørerne

President Barack Obama har gitt CIA grønt lys til å støtte opprørerne i Libya, opplyser kilder i Det hvite hus.

Publisert 31. mars 2011 kl. 05.49
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 91 ord
Foto: AP

President Barack Obama har gitt CIA grønt lys til å støtte opprørerne i Libya, opplyser kilder i Det hvite hus.Obama har undertegnet en presidentordre som åpner for en hemmelig CIA-operasjon i Libya, noe som også kan innebære våpenleveranser til opprørerne.Fire kilder i Obama-administrasjonen bekrefter uavhengig av hverandre at en slik presidentordre er gitt.FN har innført våpenblokade av Libya, men Obama har ikke villet utelukke mulige amerikanske våpenleveranser til opprørerne.NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen mener slik våpenstøtte vil være uheldig, og det samme sa Storbritannias forsvarsminister Liam Fox tidligere i uka. (©NTB)