<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Verden spiser stadig mer oppdrettsfisk

Nesten halvparten av all fisk som spises verden over, kommer nå fra oppdrettsanlegg. Miljøvernere advarer mot følgene de stadig flere og større anleggene kan få for naturen.

Publisert 18. juni 2011
Oppdatert 16. des. 2013
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 114 ord
lead
Oppdrettsanlegg. Foto: Scanpix
Oppdrettsanlegg. Foto: Scanpix

De ber spesielt om at oppdretterne i Kina gjør mer for å begrense de økologiske skadevirkningene av virksomheten. Etterspørselen etter oppdrettsfisk er økende, og dermed øker også miljøfaren, heter det i en rapport som ble lagt fram denne uka.I rapporten påpeker organisasjonen WorldFish Center at 47 prosent av all fisk som ble brukt til mat i 2008, stammet fra oppdrett, Siden da har andelen bare økt, og 90 prosent av verdens fiskeoppdrett finner sted i Asia.- Det er svært usannsynlig at etterspørselen etter oppdrettsfisk skal gå tilbake. Derfor må vi finne ut av hvordan økende etterspørsel kan møtes uten at vi legger for store byrder på miljøet, sier Sebastian Troeng i miljøverngruppen Conservation International.