<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Breivik er ikke psykotisk

Tidligere leder av Den rettsmedisinske kommisjon slår fast - nok en gang - at terrorsiktede Anders Behring Breivik ikke er psykotisk.

  Publisert 5. jan. 2012 kl. 18.07
  Oppdatert 5. jan. 2012 klokken 18.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 141 ord
  Anders Behring Brevik. Foto: Scanpix

  Senest 19. desember, og da for tredje gang, fastslo psykiater Randi Rosenqvist at terrorsiktede Anders Behring Breivik ikke er psykotisk.Den tidligere, mangeårige lederen av Den rettsmedisinske kommisjon har på oppdrag fra Ila fengsel skrevet tre notater om Anders Behring Breivik for å vurdere om hans mentale helse er blitt påvirket av varetekten under full isolasjon i fengselet.Første notat, datert 18. august, baserer seg på informasjon fra fengselet og mediene. I forbindelse med de to andre notatene møtte Rosenqvist Breivik i fengselet. Møtene skjedde 1. november og 19. desember.Ikke i forbindelse med noen av rapportene finner den erfarne psykiateren tegn til psykose hos Breivik.Rosenqvist var medlem av Den rettsmedisinske kommisjon fra midten av 1980-tallet og leder i perioden 1998 til 2009.Det har ikke vært mulig for NTB å oppnå kontakt med Randi Rosenqvist torsdag for å få hennes kommentarer til notatene. (©NTB)