<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bodil Baasland må i fengsel

Oslo Tingrett har nå avsagt sin dom i saken mot Bodil Baasland.

  Publisert 29. mars 2012 kl. 13.53
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 134 ord
  Foto: Scanpix

  Bodil Baasland er dømt til fem måneders fengsel. Fire måneder er gjort betinget.Dommen falt i Oslo tingrett torsdag. Dommen er i tråd med aktors påstand.Bodil Baasland (67) var tiltalt for grovt uaktsomt bedrageri.I flere avhør har hun fortalt at presset om å skaffe penger til sønnen Bjarte Baaslands IT-prosjekt stadig ble større. I retten har hun fortalt om de store låneopptakene som hun trodde gikk til prosjektet i Tsjekkia, men som sønnen spilte bort på ulike former for nettgambling.Opprinnelig var Bodil Baasland tiltalt for grovt bedrageri av 5,5 millioner kroner, men denne tiltalen ble trukket da hun innrømmet grovt uaktsomt bedrageri.Sønnen Bjarte Baasland ble i 2009 dømt til tre år og tre måneders fengsel for grovt bedrageri av 26,6 millioner kroner.Han har selv oppgitt at han spilte bort rundt 55 millioner kroner på nettspill.