<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mange til sykehus i rekordvarme sørvest i USA

En hetebølge med temperaturer på over 50 grader har lagt seg over det sørvestlige USA.

  Publisert 30. juni 2013 kl. 10.22
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 131 ord
  Foto: Reuters

  Et titall mennesker er behandlet for dehydrering og utmattelse.Det amerikanske meteorologsenteret advarer folk i California, Arizona og Nevada mot livsfarlig hete, og varsler at varmen trolig vil vare i flere dager. California hadde lørdag rekordhøye temperaturer, og i ett av de varmeste områdene, Death Valley, ventes gradestokken å stige til 54 grader gjennom helgen.Ifølge BBC har et titall mennesker blitt behandlet for utmattelse og dehydrering som følge av varmen, og i Las Vegas ble 34 personer fraktet til sykehus etter en utendørskonsert i helgen.Det har blitt satt opp «kjølesentre» med aircondition i alle de tre statene, og flere utendørsarrangementer har blitt avlyst.Ekstremvarmen kommer etter en av de tørreste vintrene som noen gang er registrert i området og myndighetene frykter skogbranner.Death Valley har verdens varmerekord, satt i 1913 med 57 grader. (©NTB)