<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Staten får ikke en krone fra SOS Rasisme

13 kreditorer kjemper om 21 millioner kroner når konkursboet etter SOS Rasisme gjøres opp. De fleste taper alle pengene.

  Publisert 28. juni 2013 kl. 12.08
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 217 ord
  SOS Rasisme i Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix.

  Staten ligger ikke an til å få en eneste krone igjen av de 6,8 millionene de krever tilbakebetalt fra konkursboet til SOS Rasisme. Det skriver bostyrer Jans Otto Haugland i en innberetning til Haugaland tingrett, ifølge Dagbladet.Etter at Dagbladet i 2010 avslørte omfattende medlemsjuks i organisasjonen gikk Landsrådet for Norges- og Ungdomsorganisasjoner (LNU) til sak mot SOS Rasisme og vant i to rettsinstanser. De krever nå tilbakebetalt 13,6 millioner kroner fra konkursboet.Fordi LNU tok utleggspant i SOS Rasismes verdier for å sikre kravet, kan de regne med å få mellom 6 og 7 millioner kroner etter at eiendommer og andre verdier er solgt, opplyser advokat Haugland til Dagbladet.Barne- og likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLI) gikk ikke til søksmål før våren 2012 og er dermed for sent ute.- De fleste taper alle pengene. Her er verdiene pantsatt til fordel for LNU, og andre kreditorer vil ikke få pengene sine før verdiene overstiger kravet. Det gjør det ikke her, sier bostyrer Haugland.Mellom 2005 og 2010 opplyste SOS Rasisme å ha rundt 40 000 medlemmer og fikk nærmere 10 millioner kroner i årlig støtte fra staten, kommuner, støtteordninger og private givere. Organisasjonen er nå konkurs og dømt for medlemsjuks. Politiet har startet etterforskning for bedrager. Straffesaken mot organisasjonen og de tillitsvalgte i SOS Rasisme er ventet til høsten, ifølge Dagbladet. (©NTB)