<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

IMF gir nytt kriselån til Hellas

Det internasjonale pengefondet IMF gir grønt lys til en ny utbetaling av lån til Hellas på 13,5 milliarder kroner.

  Publisert 29. juli 2013 kl. 22.09
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 133 ord
  Hellas - flagg vaier ved Akropolis - Foto: AP

  Avgjørelsen kommer etter at IMF gjennomførte en vurdering av landets sparetiltak. Den siste utbetalingen innebærer at Hellas til sammen har fått nærmere 65 milliarder kroner i hjelp fra IMF.Sist fredag godkjente landene i eurosonen et lån på drøye 31 milliarder kroner etter at Hellas innfridde låneforpliktelsene.Hellas mangler fortsatt nesten 30 milliarder kroner for å dekke budsjettunderskuddet innen utgangen av 2014.Hellas har tidligere mottatt krisehjelp på nærmere 1.900 milliarder kroner fra EU, ESB og IMF, men landets økonomi er langt fra friskmeldt.For å få kontroll på budsjettunderskuddet har Hellas måttet kutte drastisk i lønninger, pensjoner og utgifter til blant annet helse og utdanning. I tillegg har offentlig sektor blitt kraftig krympet, og flere tusen stillinger skal kuttes i løpet av det neste året. Den offisielle arbeidsledigheten i Hellas er nå på 27 prosent. (©NTB)