<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

David Cameron til Oslo i september

Storbritannias tidligere statsminister David Cameron er blant de celebre gjestene når Oslo Business Forum åpner dørene for sin neste konferanse 25. september.

Publisert 4. apr. 2019 kl. 13.59
Oppdatert 4. apr. 2019 klokken 14.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 239 ord

Der skal Cameron blant annet dele sine ledererfaringer og sine tanker rundt brexit, opplyser Oslo Business Forum (OBF) til NTB.– David Cameron ledet Storbritannia gjennom en utrolig turbulent tid og forvandlet landets økonomi i en periode med store finanspolitiske utfordringer, sier OBF-grunnlegger og administrerende direktør Christoffer Omberg.Han har tidligere hentet internasjonale profiler som Barack Obama og Sir Alex Ferguson til Oslo. Årets konferanse har fått tittelen «Beyond 2000».– Med sin brede erfaring kan Cameron hjelpe oss å bedre forstå dynamikken mellom politikk og næringsliv, samt gi et uovertruffent perspektiv på EUs fremtid og Storbritannias sted i verden etter brexit, sier Omberg.Cameron har holdt en lav profil etter at han gikk av som statsminister og toryleder i 2016, like etter folkeavstemningen om brexit som til hans og manges overraskelse resulterte i et ja til gå ut av EU. Det var Cameron som ønsket folkeavstemningen for å skape ro i eget parti og selv ledet han kampanjen for å forbli i EU.For få dager siden omtalte EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker David Cameron som «en av de store ødeleggerne i nyere tid». Etter folkeavstemningen er Cameron blitt et hatobjekt i Brussel, der europeiske politikere og diplomater gir ham personlig skylden for å ha satt hele EUs framtid på spill med det de ser på som en tankeløs gambling for å løse et internt problem i torypartiet.Cameron var den yngste statsministeren på nesten 200 år da han tiltrådte i 2010, midt under finanskrisen.(©NTB)