<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

May på vei hjem etter morgenmøte med Merkel

Theresa May reiser hjem fra toppmøtet i Brussel en halv dag tidligere enn sine europeiske kolleger. Før hun dro, møtte hun sin tyske kollega Angela Merkel.

Publisert 21. juni 2019 kl. 11.10
Oppdatert 21. juni 2019 klokken 11.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord

Toppmøtets andre og siste dag handler i stor grad om eurosonen og om tettere europeisk integrering. Selv om møtet er åpent også for EU-land som ikke bruker den felleseuropeiske valutaen, er britene satt på gangen fordi de er på vei ut av unionen.Før hun forlot den belgiske hovedstaden hadde May et møte med Merkel fredag morgen, skriver Politico. Den avtroppende statsministeren besøkte også den britiske EU-delegasjonen før hun vendte nesen hjemover.May ankom sammen med de andre lederne torsdag til det som kunne blitt hennes siste EU-toppmøte før hun går av som britisk regjeringssjef.– Det er i hvert fall det siste planlagte, sa May på vei inn i møtet, før det var avklart at EU-landenes ledere skal samles igjen neste helg i et forsøk på å få på plass lederkabalen for unionen. May sa Storbritannia er innstilt på å bidra konstruktivt så lenge landet fortsatt er med i EU, men fredag var det altså ikke plass til henne når unionens vei videre skulle diskuteres.(©NTB)