<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Private barnehager vil ha krav om tariffavtale for alle ansatte

Private barnehagers landsforbund mener norske kommuner skal kunne la være å gi tilskudd til private aktører som ikke tilbyr tarifflønn til sine ansatte.

    Publisert 29. juli 2019 kl. 05.58
    Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 201 ord

    I forbindelse med arbeidet med ny barnehagelov mener Private barnehagers landsforbund (PBL) at det bør åpnes for at kommunene skal kunne droppe å betale tilskudd til de 5 prosentene av landets private barnehager som ikke har noen tariffavtale. Utdanningsforbundet støtter initiativet, skriver Klassekampen.Ingen private barnehager får være medlem i PBL dersom de ikke har tariffavtale framforhandlet av fagforeningene. Administrerende direktør Anne Lindboe vil at det ikke skal være tvil om at den private barnehagesektoren er seriøs.– Det burde være en selvfølge. Vi vet jo at de ansatte er noe av det aller viktigste for kvaliteten i barnehagene. Det er også viktig at det er et godt sted å jobbe, sier Lindboe.Nestleder Terje Skyvulstad i Utdanningsforbundet, som organiserer mange ansatte i private barnehager, er positiv til forslaget fra PBL.Lindboe mener også at regjeringen bør gi en redegjørelse om hva som menes med at private barnehager kan ha «et rimelig årsresultat».– Det er bedre for både kommunene og barnehagene å vite hvor mye man kan tjene. Barnehager skal ikke være en sektor for superprofitt. Det skal gå an å tjene greit på det, men ikke mer enn det som ansees som rimelig av politikerne og som ikke går på bekostning av kvalitet, sier Lindboe.(©NTB)