Dansere og musikere har streiket sammen med andre i offentlig sektor i protest mot forslaget om å erstatte over 40 ulike pensjonssystem med ett.
Mer enn 70 forestillinger har blitt avlyst siden desember, noe som har kostet operaen nær 15 million euro, om lag 150 millioner kroner, i billettinntekter. Det er mer enn statens årlige bidrag til operaens pensjonsfond.
Lørdag åpnet operaen igjen dørene, og publikum fikk se forestillingen «Tales of Hoffman».
– For å opprettholde operaens økonomiske integritet, måtte vi gjennomføre denne forestillingen, men vi mobiliserer fortsatt for å få dette lovforslaget forkastet, sa en fagforeningsrepresentant ved starten av forestillingen.
Det er uvisst om andre oppsetninger blir vist.
Den særskilte pensjonsplanen ved operaen i Paris, som gir dansere muligheten til å takke for seg når de er 42 år, ble introdusert i 1698 av kong Louis XIV og er blant de eldste i Frankrike.
Pensjonsalderen ble satt med tanke på den fysiske anstrengelsen jobben medfører, risikoen for skader og antakelsen om at dansere ikke kunne fortsette å opptre på toppnivå etter en gitt alder.
Den franske staten dekker halvparten av pensjonsfondet til operaen på om lag 140 millioner kroner hvert år.
Avlysningene av flere ballett-, opera- og teaterforestillinger i den franske hovedstaden har skuffet lokale og turister som må bestille lang tid i forveien for å sikre seg de dyre billettene.
Dansere og musikere har holdt forestillinger utendørs i Paris for å vise støtte til streiken, som har utløst trafikkaos i flere uker.
(©NTB)