<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Regjeringskvartalet slankes – to bygg kuttes fra prosjektet

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum varsler at det skal kuttes i budsjettet til det nye regjeringskvartalet. To bygg blir kuttet fra prosjektet.

Publisert 11. mai 2022 kl. 20.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord
KUTT: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) opplyser at det budsjettene til flere byggeprosjekter vil kuttes i regjeringens reviderte nasjonalbudsjett.  NTB

Kuttene kommer i revidert nasjonalbudsjett som legges fram torsdag.

– Vi skal stoppe to av byggene som var planlagt. Vi ønsker ikke å ha et så stort regjeringskvartal. Vi skal bruke mye mindre penger på å pusse opp Finansdepartementet, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum til NRK.

– Vi legger da opp til at vi kan spare 4–5 milliarder kroner, sier han.

Ifølge NRK er det to bygg i byggetrinn 3, bygg B og E, som ikke blir bygget. Kostnadene til rehabilitering av G-blokka, som skal huse Finansdepartementet, halveres.

– Tid for innstramming

Tidligere onsdag varslet Vedum og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kutt i regjeringskvartalet i et intervju med VG.

– Det er tid for innstramming av offentlig pengebruk, sier Vedum.

– Vi legger derfor fram et revidert nasjonalbudsjett som strammer inn pengebruken. Vi velger blant annet å utsette eller legge bort flere store og dyre statlige byggeprosjekter, sier statsministeren.

Flere prosjekter på vent

Videre opplyser Vedum at de kommer til å stanse eller sette flere statlige byggeprosjekter på vent.

– Vi vil også redusere oljepengebruken i vårt forslag til revidert budsjett, sier han.

Et av prosjektene de har på bordet er regjeringskvartalet, hvor kostnadene har økt og økt, til prisanslag over 40 milliarder kroner.

Regjeringskvartalet bygges opp igjen etter terrorangrepet i 2011. Det skjer trinnvis og innflyttingsdato for første del av kvartalet er ventet å være i 2025.

NTB