<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Witzøe bygger et av verdens største produksjonsanlegg

Oppdrettsselskapet SalMar skal bygge et enormt anlegg for produksjon av settefisk i Steinkjer.

Publisert 27. mai 2021 kl. 14.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord
NYTT ANLEGG: SalMar og konsernsjef Gustav Witzøe bygger nytt anlegg i Steinkjer.  Foto: Iván Kverme

 

Styret i SalMar har enstemmig vedtatt å gå videre med planene om å bygge et av verdens største og mest avanserte anlegg for produksjon av settefisk på Tjuin industriområde i Malm i Steinkjer kommune, ifølge en melding fra selskapet. 

Sammen med SalMars smoltanlegg i Follafoss blir Steinkjer et viktig kompetansesenter og en verdensledende aktør i utviklingen av en bærekraftig sjømatnæring. 

Det nye anlegget vil bli topp moderne for smoltproduksjon, og resirkuleringsteknologien gjør at man reduserer ferskvannsforbruket med mer enn 97 prosent, sammenlignet med tradisjonelle gjennomstrømningsanlegg.

Prosjektet har en investeringsramme på 1,2 milliarder kroner og vil ha en kapasitet på 4.000 tonn, tilsvarende rundt 20 millioner smolt. Grunnarbeidene er allerede i gang og byggearbeidene starter til sommeren. Første smoltleveranse er anslått i 2024. 

SalMar-aksjen er opp drøyt 22 prosent i år, til 612 kroner.