<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Asetek forventer minus 5-6 mill. dollar i driftsresultat

Publisert 2. nov. 2022 kl. 07.39
Oppdatert 2. nov. 2022 klokken 09.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
Asetek-sjef André Sloth Eriksen (t.v) og finanssjef Peter Dam Madsen (i midten). Asetek

ASTK

Asetek venter en omsetning på 50-52 millioner dollar og et negativt driftsresultat på 5-6 millioner dollar i 2022.

Det opplyses i en melding tirsdag.

Foreløpige tall for tredje kvartal viser en omsetning på 10,4 millioner dollar og et driftsresultat -1,7 millioner dollar i kvartalet.

"Økende inflasjon og renter kombinert med den dvelende effekten av pandemi-nedstengninger, forsyningskjedeforstyrrelser og generelle geopolitiske spenninger, fortsetter å forsinke en normalisering av forretningsklimaet. Konsekvensen er redusert konsumentforbruk og redusert etterspørsel etter selskapets væskekjøling- og SimSports-produkter for spillere og entusiaster og fortsatt lav visibilitet i prognosene levert av OEM-kunder for resten av året. I dette miljøet opprettholder selskapet sitt fokus på kostnadseffektivitet og produktutvikling", heter det i meldingen.

De oppdaterte forventningene følger etter selskapets midlertidige suspendering av guiding 3. august i år på grunn av redusert visibilitet hos OEM-kunder og sluttbrukeretterspørsel etter flytende kjøling- og SimSportsprodukter.

TDN Direkt