<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meta sier opp 11.000 ansatte

I et brev til de ansatte i Meta meddelte Zuckerberg at 11.000 ansatte mister jobben. Det tilsvarer om lag 13 prosent av de ansatte.

Publisert 9. nov. 2022 kl. 12.16
Oppdatert 9. nov. 2022 klokken 12.44
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 232 ord
SPARKER: 11.000 Meta-ansatte mister jobben, skrev Zuckerberg i et brev til selskapets ansatte onsdag. Kilde: Bloomberg

I brevet skriver Zuckerberg at frysningen av ansettelser vil videreføres gjennom 1. kvartal 2023. Det kommer i tillegg til at 13 prosent av Metas ansatte mister jobben.

«Jeg tar fult ansvar for disse avgjørelsene, og hvordan vi havnet her. Jeg vet dette er tøft for alle, og jeg er spesielt lei meg overfor de som blir berørt», skriver Zuckerberg i brevet.

Behovet for oppsigelsene kommer som følge av stagnasjonen i inntekter fra digital markedsføring, i tillegg til en økonomi på randen av resesjon. I tillegg har Zuckerberg pumpet store penger inn i hans metaverse-hjertebarn, som baserer seg på virtuell virkelighet.

Zuckerberg skriver i brevet at han, som mange andre, hadde tro på at trenden om økningen i disponibel inntekt og netthandel, ville fortsette etter pandemiens slutt. Derfor besluttet han å øke Metas investeringer.

«Uheldigvis gikk ikke det som jeg forventet», skriver Zuckerberg.

De forventede utviklingen i netthandelen fant ikke sted, men falt heller tilbake til de pre-pandemiske trendene. I tillegg har makroøkonomisk stagnasjon, økt konkurranse og lavere annonseinntekter har ført til inntekter langt under hva selskapet forventet.

«Vi må øke kapitaleffektiviteten. Vi har reallokert ressurser til et mindre antall, høyprioriterte vekstområder, som AI-oppdagelsesmotoren, annonse- og forretningsplattformene, og den langsiktige visjonen for metaverser.»

Til tross for nedskalering av budsjetter, reduksjon i fordeler, og krymping av selskapets eiendomsfotavtrykk, kommer de ikke unna å kutte lønningsposten:

«Jeg har fattet den tøffe beslutningen om å si opp folk», sier Zuckerberg.