<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

KrF vil ha Erna Solberg som statsminister

Erna Solberg bør bli Norges neste statsminister, mener KrF-leder Olaug Bollestad. Høyre-lederen setter pris på støtten og håper å få med seg Frp og Venstre.

  Publisert 27. jan. 2024 kl. 11.07
  Oppdatert 27. jan. 2024 klokken 14.11
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 357 ord
  BØR BLI STATSMINISTER: KrF-leder Olaug Bollestad (KrF) (t.h.) mener Erna Solberg (H) bør bli statsminister igjen i 2025. Foto: NTB

  – Erna var en god leder av regjeringen som KrF var en del av og en god statsminister for landet. Jeg tenker at hun også inn i framtiden er en person som kan skape trygghet og tillit, sier Bollestad til NRK.

  Kontrollkomiteen på Stortinget behandler for tiden en habilitetssak mot Solberg. Den er knyttet til Solbergs ektemanns handel med aksjer mens hun var statsminister.

  – Ting på utsiden

  Men Bollestad har altså tillit til Solberg uavhengig av utfallet.

  – Nå snakker jeg om Erna som person, og så er det ting på utsiden som har vært ganske vanskelige, men allikevel, sånn jeg kjenner henne og sånn jeg har jobbet sammen med henne, sånn hun ledet regjeringen, har jeg tillit til at hun også kan gjøre det igjen, sier Bollestad og fortsetter:

  – Og så skal jeg jo også lytte til kontrollkomiteen, men som person og leder, så har jeg tillit.

  KrF hadde lørdag partifolk fra hele landet samlet til landskonferanse på Gardermoen. I sin tale til partifellene viste Bollestad til erfaringene fra da hun satt i regjering med Solberg.

  – Hun ledet oss gjennom flere kriser, og da særlig pandemien som var en stor utfordring for oss som samfunn. Gjennom disse årene var Erna en trygg statsminister – og en viktig alliert i spørsmål som er viktig for KrF, sa hun.

  – Hyggelig

  – Jeg setter stor pris på de gode ordene fra Olaug Bollestad. Dette var en veldig hyggelig melding å stå opp til på en lørdag, sier Solberg i en kommentar sendt til NTB.

  Høyre-lederen ønsker seg et samarbeid med Frp, Venstre og KrF.

  – Så har jeg respekt for at hvert parti må få ha sine interne prosesser og få tid til å finne ut hva de vil gå til valg på, sier Solberg.

  Venstre-leder Guri Melby sa lørdag til Aftenposten at hennes parti ikke har startet diskusjonen om hvilken statsministerkandidat de skal stille seg bak ved neste stortingsvalg.

  – Det er ganske mange som har en formidabel jobb å gjøre med å gjenreise tilliten, og det inkluderer Erna Solberg, sier Melby.

  Hun sier det ikke er realistisk at hun selv stiller som statsministerkandidat.

  Heller ikke Fremskrittspartiet har så langt svart på statsministerspørsmålet.

  (NTB)