I 2010 åpnet restauranten Crêperie de Mari dørene i populære Torggata. To år senere flyttet de til Thorvald Meyers gate på Grünerløkka. I dag holder spisestedet stengt for servering, i likhet med alle andre serveringssteder. Men de tilbyr takeaway fra morgen til kveld, med levering av gjengangerne Wolt og Foodora.
Crêperie de Mari
Crêperie de Mari på Grünerløkka byr på både søte og salte crêpes. En god og velsmakende lunsj eller middag, men som nok egner seg bedre i restauranten enn som takeaway. Praktisk med lange åpningstider.
Som navnet tilsier byr de på franske crêpes. Med andre ord tynne pannekaker. Menyen er delt inn i to kategorier; søte og salte crêpes til henholdsvis dessert eller hovedrett.
Lun chevre veier opp
Long og Short bestiller crêpen hjem til hvert sitt hjemmekontor en tirsdag formiddag.
Long går for crêpen som har fått navnet «Fjellet», og inneholder chevre, karamelliserte valnøtter, honning, hvitløk, salat, cherrytomater og tørkede tranebær. Det hele blir levert i enkle, brune pappesker og pannekakene ligger pent dandert i bunnen av eskene.
– Jeg var spent på hvordan de hadde holdt seg gjennom transporten, men det ser ut til å ha gått overraskende greit, sier Long i det maten blir levert på døren.
Det er en rikelig porsjon, og crêpen bugner over av lun ost og grønnsaker.
– Selve pannekaken er litt for tykk, etter min mening. Den kunne også hatt mer smak. Dette gir dessverre ikke assosiasjoner til crêpes slik det serveres i Frankrike, sier Long underveis i måltidet.
– Fyllet er på sin side godt. Chevren er smaksrik, og jeg er glad den fortsatt er lun og god. Valnøttene er crispy og honningen fungerer som en god og søt motvekt til salaten og tomatene, fortsetter hun.
– Totalt sett smaker dette godt, men dessverre litt kjedelig.
Fransk taco?
Shorts crêpe er fullstappet av mozzarella, kylling, pesto og salat – og fortsatt varm i det den lander på hjemmekontoret. På toppen er det mengder av god balsamico. Short la til et alltid vellykket tilbehør: ekstra avokado.
– Mye mat det her, uttaler Short med kniv og gaffel i hendene.
Han slurper til en limonade fra drikkeutvalget, som forøvrig ikke inneholder så mye annen moro enn Tøyencola og rosa limonade i tillegg til «the usual suspects».
Selve crêpen er ikke spesielt søt eller upassende, og vektes dermed mer mot lunsj enn dessert – slik det skal være.
– Det passer veldig bra med en søt balsamico til kylling og litt salt på toppen, fortsetter han.
Totalpakken er digg. Men kyllingen faller innenfor den noe tørre kategorien.
– En over gjennomsnittet god lunsj, men jeg savner mer punch og vilje til å prøve å gå den ekstra milen.
På de fleste rettene i menyen kan man legge til egne ønsker i tillegg til standardingrediensene.
– Det er alltid en bonus om man selv tror man vet bedre enn restauranten. Sånn sett blir det en slags fransk taco.
Nutella-bonanza
Som dessert gikk Long for en variant med nutella og jordbær. Ifølge leveringstjenesten Wolt skal det være en av de mest populære variantene.
– Jordbærene har gjort det hele litt vannete, men nutellaen er god. Også her er crêpen en smule for tjukk og kjedelig i smaken, men det gode tilbehøret veier opp for det i denne desserten, sier Long.
Short bestilte en hakket enklere versjon fra dessertmenyen, uten jordbær. Toppet med litt melis.
– Det er i det minste mye denne av nutellaen da, sier han.
– Og selv om den kanskje hadde vært hakket hvassere smaksmessig om de la til egen sjokoladesaus er jo nutella en sikker oppskrift på noe digg – spesielt om man er yngre enn 14 år.
Egner seg best på restaurant
På Wolt skriver Crêperie de Mari at de serverer «French cuisine at its finest».
– De legger lista høyt ved å reklamere med noe sånt. Og dessverre er jeg ikke enig i den påstanden. En god lunsj uten tvil, men crêpes er nok noe som egner seg best på restaurant, når pannekaken er nystekt. Også har de litt å jobbe med, for å få crêpen like tynn som den faktisk skal være, sier Long.