<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
avatar

Steinar Grini

Mine siste artikler
Strandadel går til krig mot storstilt ekspropriasjon
Strandadelen går til frontalangrep mot Oslo kommunes plan for å omregulere og ekspropriere enorme private landarealer på og rundt Ulvøya, Malmøya og Ormøya.
Pyramidekonge styrtrik på kosttilskudd
Pyramidekongen Finn Ørjan Sæles Zinzino tjente 210 millioner i fjor. Han hadde selv en provisjonslønn på 40 millioner, fikk 30 millioner i utbytte, og på tre måneder er aksjene doblet til 720 millioner.
Spås lånebrudd – kollaps i aksjen
SpareBank 1 mente verdien var 20 milliarder, men Seacrest gikk på børs til 1,6 milliarder. Nå spår Pareto brudd på lånevilkårene og emisjon, mens aksjen har kollapset 70 prosent.
Pensjon spises opp av formuesskatt: – En straff for ikke å ha brukt opp penger på fest og moro
Høy beskatning av formue spiser opp velstående nordmenns pensjon. Jo rikere man er, jo mer går man i minus. – Oppleves som en straff for ikke å ha brukt opp pengene på fest og moro, sier Per-Ole Hegdahl.
Gir ansatte kjempelån for å kjøpe jobben sin
I jakten på vekst gir Søderberg ansatte opptil 25 millioner i lån for å kjøpe egen arbeidsplass. Finanstilsynet reagerer på for store bonusmuligheter.
Bygutt kjøpte gård – fikk pengesjokk
– Jeg er en urban bygutt som kjøpte meg en fin gård til landsbrukstakst på flere titalls millioner, 4.000 mål, hvorav 3.000 mål skog. – Det er ikke mulig å tjene penger.
Steensland-sjef ble pensjonist: Høyere formuesskatt enn han får i pensjon
– Jeg fikk sjokk, sier pensjonert Steensland-sjef Olav Solberg, som nettopp gikk av med pensjon. – Skattekortet viste mer formues- og eiendomsskatt enn jeg får i pensjon.
– Full gjennomgang av skattesystemet
– Når Vedum reduserer skatten på sin egen og andre bønders formue går det tydeligvis ikke ut over fellesskapet, sier FrP-nestleder Hans Andreas Limi, og krever full gjennomgang.
Gelato-gründer på vei til Sveits
Få har bygget mer tech-verdier i Norge enn Gelato-gründer Henrik Müller-Hanssen. Nå står også han på trappene til å ta flyet til Sveits. – Vi må ta inn over oss realitetene, sier han.
Gelato-topp gir Vedum slakt
Formuesskatt gjør at Gelato-topp Pål Næss kan miste 50 prosent av aksjene etter at Gelato går på børs. – Samtidig betaler Vedum null i formuesskatt, sier Næss.