<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Varsler nytt kutt av flere tusen stillinger

Ytterligere 6.000 stillinger skal kuttes hos Philips, som for bare få måneder siden kuttet 4.000 jobber. Bakgrunnen er en tilbakekallingskrise.

Publisert 30. jan. 2023 kl. 09.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 236 ord
UTVIDER KUTTENE: Philips-sjef Roy Jakobs. Foto: NTB

Nederlandske Philips har mandag kunngjort at 6.000 nye stillinger skal kuttes globalt.

De nye kuttene kommer på toppen av nedbemanningen som ble kunngjort i oktober i fjor, da Philips varslet at den globale arbeidsstyrken skulle reduseres med 5 prosent, eller 4.000 stillinger.

Halvparten av den nye nedbemanningen vil bli gjort i år. Den andre vil bli realisert innen 2025.

Kuttene gjøres for å gjenopprette lønnsomheten etter at en tilbakekalling sendte helseteknologigigantens markedsverdi ned hele 70 prosent, melder Reuters.

I juni i fjor ble både pasienter og investorer tatt på sengen da selskapet kunngjorde at hele 5,5 millioner søvnapnémasker skulle tilbakekalles. Årsaken var en bekymring over at en komponent skulle utvikle seg til å bli giftig.

I august, i kjølvannet av tilbakekallingen, meldte Philips at Frans van Houten var ferdig som konsernsjef etter 12 år i stillingen. Roy Jakobs ble utnevnt til ny toppsjef.

Milliardtap i fjerde kvartal

Philips har mandag også lagt frem tall for fjerde kvartal, som viser et justert driftsresultat før avskrivninger på 651 millioner euro, mot 647 millioner i samme periode ett år tidligere. Ifølge selskapet selv ventet analytikere et resultat på 428 millioner.

Omsetningen var på 5,42 milliarder euro, mot 4,94 milliarder i fjerde kvartal 2021.

Resultatet etter skatt var på minus 105 millioner euro, tilsvarende et underskudd på 1,13 milliarder kroner. I fjerde kvartal 2021 gikk Philips med et overskudd på 151 millioner euro.