<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Blar opp 15,7 mill. for å styrke havbunn-satsingen

Norbit kjøper opp det amerikanske industriselskapet Seahorde Geomatics, som har vært en viktig partner i deres satsing på sonarløsninger for kartlegging av havbunnen.

Publisert 8. apr. 2023 kl. 09.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
BLAR OPP 15 MILL.: Norbit kjøper det amerikanske industriselskapet Seahorse Geomatics. Avbildet er Adm. dir. Per Jørgen Weisethaunet. Foto: Iván Kverme

Teknologiselskapet Norbit har gått til innkjøp av det amerikanske industriselskapet Seahorse Geomatics, som driver med havbunnskartlegging, offshoreposisjonering og undervannsdeteksjonstjenester.

Ifølge en børsmelding fra selskapet blar Norbit opp 1,5 millioner dollar, eller 15,75 millioner norske kroner, for den amerikanske industriselskapet. 

Transaksjonen vil bli finansiert gjennom utstedelse av vederlagsaksjer til pris som tilsvarer den gjennomsnittlige aksjekursen i Norbit de siste fem dagene før avtalen ble inngått, som tilsvarer 10,4 millioner kroner. Den utstående summen på omtrent 5,2 millioner kroner vil bli betalt gjennom kontanter.

Seahorse Geomatics har ifølge selskapet vært en viktig partner i forretningsområdet med navn Oceans, der Norbit produserer sonarløsninger for kartlegging av havbunnen. 

Deres andre forretningsområder inkluderer Connectivity, der de leverer trådløse løsninger for identifikasjon, monitorering og sporing av kjøretøy, og PIR der Norbit tilbyr ledig kapasitet til kontrakt­produksjon av elektronikk.

– Seahorse Geomatics har vært Norbits distribusjonspartner i Nord-Amerika i mer enn et tiår. Deres domenekunnskap og markedsintelligens har vært avgjørende for vår suksess i denne regionen, sier adm. direktør i Norbit, Per Jørgen Weisethaunet, i meldingen.

– Ved å integrere Seahorse-teamet i vårt nordamerikanske oppsett, styrker og utvikler vi ytterligere vår salgs- og distribusjonsplattform for å realisere det fulle potensialet for vår sonarvirksomhet i denne svært viktige regionen.