<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
kullkraftverk
Europa forbereder seg på en vinter uten strøm
Flere land i Europa tar nå i bruk gamle kullkraftverk for å dekke energibehovet til høsten. Andre land skatter energiselskapene for å gi midler til innbyggerne.
G7-landene enige om utfasing av fossil energi
Energi- og miljøministrene i G7-landene har blitt enige om å fase ut bruken av fossil energi innen 2035.
Ny kullbonanza i Kina svekker klimamål
Kina gjenåpner kullgruver og fjerner skatt på kullimport for å sikre sin egen energiforsyning. Kulloffensiven gjør det vanskelig å oppfylle utslippsmål.
Støre utfordres fra kullgruva: – En forferdelig beslutning
Norges siste kullgruvearbeidere kjemper for jobbene sine. Nå forventer de at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) følger opp.
Europa må bli energiselvstendig
Manglende utbygging av gassfelt, stengning av kjernekraftverk og feilslått tro på Russland som en billig og stabil leverandør – alt straffer seg nå, ifølge Jens Haug i Embriq.
Australsk milliardær vil kjøpe kullenergiselskap for å stanse kullkraft
En av Australias rikeste menn forsøker å kjøpe den kull-tunge energigiganten AGL, i håp om å stoppe kullkraften i landet.
Boris Johnson: Historisk Glasgow-avtale med bismak
Storbritannias statsminister Boris Johnson hyller avtalen som ble spikret på klimatoppmøtet i Glasgow, og kaller den begynnelsen på slutten for kullkraft.