<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
kvarud analyse
God start på året for kjøpesentrene
– Landets største kjøpesentre har hatt en overraskende bra start på året, sier Tore Kvarud i Kvarud Analyse om omsetningsutviklingen i første kvartal.
Rekord for 41 av 60 kjøpesentre
41 av landets 60 største kjøpesentre opplevde rekordomsetning i fjor. Samlet omsetning for de 60 bikket 100 milliarder kroner for første gang.
– Det kan være mange som jakter tilbud i år
Butikkene merker effektene av økt inflasjon, økt rente og økt usikkerhet. Ifølge Virke ventes omsetningen i årets Black Week å synke med flere hundre millioner.
– Nå strammer konsumentene inn
Landets største kjøpesentre begynner å merke effekten av renteøkning og høye strømpriser. Sentrene i Oslo vokste imidlertid bra i årets ni første måneder.
- Må tilbake til jappetiden for lignende veksttakter
Norske kjøpesentre har vært preget av pandemi og nedstenginger i to lange år. Nå er de imidlertid tilbake med et smell. Salget og besøket skyter i været.
Kjøpesentercomeback i Oslo - men bak normalen
– Jeg kan ikke huske å ha sett en så høy vekstrate som vi har sett nå, sier Tore Kvarud i Kvarud Analyse. 
Rekordår til tross for nedstengning
Landets 60 største kjøpesentre endte 2021 med vekst. Hele tre av åtte sentre i Oslo, som var pålagt den lengste nedstengningen, klarte å øke omsetningen.