<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
nussir
Nussir mister kjempekontrakt
Den tyske metallgiganten Aurubis trekker seg etter miljø- og urfolkspress. Selskapet vil ikke kjøpe kobber fra Finnmark-baserte Nussir.
Gruvesjef avslører: Dette kan gi prissjokk på elbiler
Råvaremarkedene heller kaldt vann i årene på alle som planlegger et lavutslippssamfunn. Det er ikke nok kobber i verden. Elbiler, vindmøller og solparker gir prisboom og tar knekken på forsyningene.
Spår lys fremtid for grønne aksjer
– Det kan komme en midlertidig nedgang, og så ta seg opp igjen, spår klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) om miljøaksjene på Oslo Børs.
– Nussir skal bli en industrikjempe
Nussir-gründer Øystein Rushfeldt har satset 20 millioner av egne penger, bodd i telt på Finnmarksvidda og slåss mot Sametinget og miljøvernere.
Henter 80 millioner til kobbergruve
– Jeg hadde aldri trodd det var mulig å hente dette beløpet kun fra lokale krefter, sier Nussir-sjef Øystein Rushfeldt.
Gruvedrift: Det handler ikke bare om Norge
Det skjer igjen og igjen, men verden bryr seg ikke, og i Norge er vi mest opptatt av oss selv, skriver geolog Halfdan Carstens.
Superdeal for kobber-Øystein
Gruveselskapet Nussir har fått sin første salgsavtale. Fremover skal kobbermyggen fra Finnmark forsyne verdens nest største kobberprodusent med malm.