<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny sterk økning i prisene på Obos-boliger

Prisveksten for Obos-boliger tiltok igjen i mars, etter en brems måneden før. – Økningen var sterkere enn det historiske snittet for mars, sier Obos-sjeføkonom.

  Publisert 2. apr. 2024 kl. 11.03
  Oppdatert 19. apr. 2024 klokken 16.23
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 356 ord
  OBOS-TALL: Her fra Gartnerløkka på Løren i Oslo, som ble bygget av blant andre Obos. Foto: Gard Setsaas

  Prisene på brukte Obos-boliger i Oslo steg 2,3 prosent i mars, etter en oppgang på 1,6 prosent i februar og 3,6 prosents oppgang i januar, viser tall fra Obos tirsdag.

  VENTER ENDA HØYERE PRISER: Sissel Monsvold, sjeføkonom i Obos. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

  På landsbasis var det en prisvekst på 2,0 prosent, etter 1,4 prosents oppgang i februar og et hopp på 4,2 prosent i januar.

  I snitt har prisene på Obos-boliger i hovedstaden vokst med 1,2 prosent i mars i årene 2004–2023.

  –  OBOS-prisene pleier å stige i mars, og det gjorde de i år også. Økningen var sterkere enn det historiske snittet for mars. Vi kan dermed konstatere at 2024 har startet med betydelig vekst i boligprisene, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos i meldingen.

  – Vi regnet med at prisene skulle stige, men en oppgang på 7,7 prosent hittil i år i hovedstaden og 7,8 prosent på landsbasis var mer enn ventet, gitt de mange rentehoppene vi har hatt, legger hun til.

  Med prisutviklingen i mars er Obos-boliger blitt 1,8 prosent dyrere i Oslo og 2,3 prosent dyrere på landsbasis de seneste 12 månedene. Kvadratmeterprisen ligger nå på 80.186 kroner i hovedstaden og 69.149 kroner nasjonalt.

  Eiendom Norge på torsdag

  Eiendom Norge kommer med sine boligpristall for mars førstkommende torsdag klokken 11.00.

  Deres februar-tall viste en prisvekst på 1,4 prosent på landsbasis.

  «Boligmarkedet har overrasket i årets to første måneder, og utviklingen er langt sterkere enn de fleste så for seg ved utgangen av 2023,» sa adm. direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen, da.

  Eiendom Norges Oslo-tall viste en nominell prisvekst på 1,3 prosent i februar.

  Spår mer prisoppgang

  Monsvold i Obos mener det er flere forhold som taler for at boligprisene vil fortsette oppover i år.

  – Vi kan vente ett til to rentekutt, reallønnsvekst og godt arbeidsmarked. Samtidig tror flere husholdninger at boligprisene skal stige fremover.

  – Hvor sterk prisveksten blir, vil avhenge av boligtilbudet. Jokeren er om det kommer et stort vårslipp av bruktboliger. Det kan bremse prisveksten frem mot sommeren, poengterer hun.

  Til høsten venter hun en sterkere prisutvikling enn normalt – «i hvert fall hvis det første rentekuttet kommer i september».