– Estimatrisikoen er så å si ikke-eksisterende
Odfjell Drilling forblir riggfavoritten til oljeserviceanalytikerne etter å ha levert enda et solid kvartal.

Bedre tall enn ventet og gode utsikter gjør at Odfjell Drilling vil la det drysse mer utbyttekroner på aksjonærene.
Med kontrakter på alle riggene i nesten to år til, ser det ut til å være lite nedsiderisiko.
– Odfjell Drilling er en av våre favoritter i riggsektoren akkurat nå. Estimatrisikoen i 2025 og 2026 er så og si ikke-eksisterende, der riggene har begrenset med åpen kapasitet de neste par årene. Samtidig er veien til økte utbytter tydeliggjort, sier analytiker Fredrik Stene i Clarksons Securities.
En positiv kvartalsrapport sendte Odfjell Drilling-aksjen opp mer enn 3 prosent til 54 kroner på Oslo Børs onsdag ettermiddag. Aksjen har steget den seneste uken, men har likevel ligget relativt flatt de seneste tre månedene.
– Det er en «fair» reaksjon basert på tallene, selv om vi mener aksjen fundamentalt er undervurdert på grunn av en begrenset estimatrisiko som ingen andre selskaper har så langt frem i tid, sier Stene.
Han opererer med et kursmål på 73 kroner. Ifølge oppdateringer onsdag har DNB Markets et kursmål på 100 kroner, Arctic Securities opererer med 85 kroner, Pareto Securities har 80 kroner og SEB har 78 kroner.
God kontraktsdekning
Odfjell Drilling eier fire sjettegenerasjons semirigger som kan bore i værharde områder (harsh environment).
Disse har en samlet ordrereserve på 2 milliarder dollar, og samtlige har kontrakt i Norge til minst midten av 2026. Det gjør visibiliteten god.
I tillegg drifter selskapet fire rigger som eies av henholdsvis Northern Ocean, SFL og kinesiske CIMC Raffles.
Selskapet er optimistisk til markedet for værharde rigger, og når Odfjell Drillings egne enheter skal fornye sine kontrakter venter det at etterspørselen har økt og tilbudet er blitt noe redusert. Det betyr høyere dagrater.
Ifølge selskapet er dette drevet av operatører som Vår Energi, Okea og Harbour Energy.
I tillegg til tradisjonelle borekampanjer, venter selskapet økt etterspørsel innen boring av karbonfangst- og lagringsbrønner. Odfjell Drilling ser også etterspørsel i Vest-Afrika, og på lengre sikt ventes det at etterspørselen vil øke mer betydelig etter hvert som områder i Namibia og potensielt Sør-Afrika fortsetter å modnes. Riggselskapet ser også etterspørsel i områder som Surinam og Falklandsøyene.
Mer utbytte til aksjonærene
Styret i Odfjell Drilling foreslår å betale et utbytte på 0,06 dollar pr. aksje, eller til sammen 14,4 millioner dollar, til sine aksjonærer etter tredje kvartal. Dette tilsvarer 0,66 kroner pr. aksje med dagens valutakurs. Det er det samme som selskapet har betalt de seneste fem kvartalene.
Utbyttet kommer samtidig som at selskapet fortsetter å redusere gjelden. Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet en netto rentebærende gjeld på 532 millioner dollar, ned fra 544 millioner i andre kvartal og 620 millioner ved årsskiftet. Videre hadde Odfjell Drilling en tilgjengelig likviditet på 227 millioner dollar ved utgangen av kvartalet.
Med en god balanse, solid ordrebok og stor tro på riggmarkedene fremover, ønsker selskapet nå å øke utbyttebetalingene.
– Vi har som intensjon å øke det kvartalsvise utbytte i forbindelse med resultatene for fjerde kvartal, sier konsernsjef Kjetil Gjersdal i forbindelse med fremleggelse av kvartalsrapporten.
I en oppdatering skriver meglerhuset SEB at det ser for seg et utbytte på 8 cent pr. aksje etter fjerde kvartal, og 40 cent pr. aksje årlig.
Får mer ut av kontraktene
Odfjell Drilling hadde inntekter på 186 millioner dollar og fikk et driftsresultat før av- og nedskrivninger (ebitda) på 83 millioner dollar i årets tredje kvartal.
Dette er omtrent på linje med det selskapet fikk i foregående kvartal, men altså litt bedre enn ventet.
– Odfjell Drilling har en tendens til å gjøre det litt bedre enn forventningene, og det handler om driften – at selskapet klarer å få litt mer ut av kontraktene enn det kun dagratene skulle tilsi, sier Stene i Clarksons Securities.
– Dette var enda et solid kvartal, med bedre topplinje enn ventet, drevet av mer bonusbetalinger og litt mindre nedetid på «Deepsea Atlantic», som gikk igjennom klassing i kvartalet, enn vi trodde. Resten av elementene var mer eller mindre som ventet, sier Arctic Securities-analytiker Sebastian Grindheim til Finansavisen.