Grønne aksjer

Frodon
10.01.2023 kl 18:36 7935

Saga eier aksjer i GreenStat. Hva tenker dere om det selskapet?

Greenstat ASA - Nyttårsbrev 2023

Kjære Greenstat aksjonær

Ved inngangen til et nytt år vil vi gjerne dele noen av høydepunktene fra 2022 med dere, samtidig som vi ønsker å synliggjøre hvordan vi jobber med å utvikle og realisere fornybare energiprosjekter gjennom vår visjon ‘Making Green Happen’.

Noen utvalgte høydepunkter fra 2022:

Hydrogen
Enova hydrogenknutepunkt
Historisk Enova-tildeling på over 1 milliard til hydrogenknutepunkt til maritim sektor.
Den 23.juni var en merkedag for Greenstat da vi sammen med våre partnere fikk tildelt investeringsstøtte til tre av våre hydrogenprosjekter fra Enova.
Totalt ble det tildelt investeringsstøtte til fem maritime knutepunkter for hydrogen i Norge, hvor Greenstat var sentral aktør i tre av prosjektene.
Knutepunktene Glomfjord, Rørvik og Agder mottok samlet ca 420 MNOK i støtte.
Greenstat jobber nå med våre samarbeidspartnere frem mot investeringsbeslutning og byggestart for alle prosjektene i løpet av juni 2023.
Oppstart for anleggene vil være 2025 hvor det planlegges for en produksjon på 8 tonn hydrogen per dag, per anlegg. Samlet vil dette gi en årlig produksjon på ca 8500 tonn fra de tre prosjektene.
Image
Bilde: Hydrogen/ammoniakk fartøy illustrasjonsfoto fra Enova pressemelding.

Hydrogenprosjekter under bygging
Hydrogenanlegg til verdens første hydrogendrevne arbeidsbåt gjennom et Pilot E støttet prosjekt på Rørvik.
Småskala hydrogenproduksjon på Stord gjennom medeierskap i Stord Hydrogen. Oppstart forventet første halvdel 2023.
Andre hydrogenoppdateringer
Greenstat har gått inn på eiersiden i HTWO-Fuel som jobber med å etablere storskala hydrogen/ammoniakk på Lutelandet i Fjaler.
Norwegian Hydrogen har kommet inn som medeier i Narvik Hydrogen hvor det jobbes med å utvikle hydrogenprosjekter i Narviksregionen, samt at man også ser på muligheter i Sverige.
Greenstat jobber sammen med Akershus Energi, Nel og H2 Energy med å etablere hydrogenproduksjon i Viken gjennom selskapet Viken Hydrogen.
Meraker Hydrogen har gjennomført en konseptstudie knyttet til et 10 MW hydrogenanlegg i Meråker. Greenstat er på eiersiden sammen med blant andre NTE, Aker Horizons og Gen2Energy.
Vind
Valsneset vindkraft på 12,6 MW, hvor Greenstat er medeier, har hatt et godt produksjonsår i 2022 med gode vindforhold og høy oppetid. Endelig produksjonstall vil være klart i januar 2023
For prosjektene som er under planlegging, har prosjektet på Elgane kommet lengst. Vindkraftanlegget på ca. 16 MW, som planlegges rett bak Elgene motorsportsenter i samdrift med eksisterende beite, har hatt positive vedtak i Hå kommune og prosjektet er lagt inn i utkast ny kommuneplan. Elgane-prosjektet eies av Greenstat sammen med 62 lokale medeiere som bor i nærheten av prosjektområdet.
Vind-prosjektet på Kjerlingland, som er en del av Energi-Hub Kjerlingland, har også fått positiv respons fra Lillesand kommune. Planprosessen for Energi-Hub Kjerlingland samkjøres med ferdig regulering av næringsområdet og ble startet i desember 2022.
Vi jobber kontinuerlig med å øke porteføljen av prosjekter innenfor ‘Industri-vind’ konseptet.
Image
Bilde: Illustrasjon av Elgane industri-vind prosjekt.

Sol
Sol i Norge:
Det har vært et utrolig år for salg av solcelleanlegg hvor markedet har tatt av.
Greenstat har prosjektert, installert og solgt nærmere 3 MWp med solanlegg til eksterne kunder med en omsetning på ca. 35 MNOK. Ordrebøkene er fulle også langt inn i 2023.
Bilde under viser et prosjekt i Fredrikstad hvor Greenstat har levert solanlegg på både tak, fasade og bakkemontert.
Vår samarbeidsavtale med Norgeshus gir oss stadig flere prosjekter
For solanlegg som Greenstat skal eie selv, har vi levert vår første konsesjonssøknad på et 6,1 MWp solkraftverk på Engene, Larvik i samarbeid med Skagerak Kraft. Prosjektet har allerede enstemmig positivt vedtak i Larvik kommune. Mål om byggestart vår/sommer 2023.
Vi jobber kontinuerlig med å øke vår portefølje av solkraftverk i Norge, og vil lansere stadig nye nyheter om dette i 2023.
Image
Bilde: Installasjon av bakkemontert solanlegg i Fredrikstad.

Sol internasjonalt:
Investering i 50 % av solanlegg Petjnik i Bosnia med GP Toming vinter/vår 2022. Bygging av 43,8 MWp solkraftverk startet i april 2022. Byggearbeidene går som planlagt, grunnarbeidet er ferdig og arbeid med monteringsutstyr pågår. Gunstige kraftsalgsavtaler er inngått og bankfinansiering er sikret. Solkraftverket skal idriftsettes høsten 2023.
Samarbeidsprosjekt gjennom Norway Grants med Luka Koper/Port of Koper, Slovenia. Et 3 MWp solanlegg installeres på en diger lagerbygning i havneområdet.
Flere muligheter i Europa screenes og vurderes. Vår samarbeidsavtale med GP Toming for videre felles utbygging av solkraftverk i Bosnia har høy prioritet for oss.
Greenstation
Videreutvikling av Greenstation Straume, Norges beste ladestasjon.
Åpning av Greenstation Byrkjelo.
Ansettelse av daglig leder og seniorprosjektleder.
Strategi for utrulling av ti «flagship» stasjoner etablert.
Se mer på www.greenstation.no.

Image
Bilde: Greenstation Byrkjelo som ble åpnet i oktober 2022

Greensight
Ansatt flere nye ressurser og er nå et team på seks konsulenter som leverer analyser/rådgiving internt og eksternt.
Deltar i viktig prosjekt for OED vedrørende utredning av verdikjede for hydrogen.
Les mer på www.greensight.no.
Image
Bilde: Greensight teamet klare for å levere kunnskap om hydrogen og fornybar energi også i 2023.

Greenstat Hydrogen India
I 2022 har det vært stor aktivitet fra vårt kontor i Mumbai, som nå rommer 8 heltidsansatte
Vi har levert 6 omfattende forstudier på H2 som har banet vei for like mange H2 prosjekter som er klare for neste fase i 2023
Vi har samarbeidsavtaler med sterke indiske energi- og industriselskap
Vi har befestet en solid posisjon som en av Indias ledende H2 aktører, og jobber med å også penetrere markedet med sol og vind
I august arrangerte vi International Climate Summit 2022 i Bergen, og var vertskap for den største indiske næringslivsdelegasjonen til Norge noensinne
Oppstart av prosjektet «H2 for Clean Cooking» som er finansiert av NORAD

Organisasjon og ressurs:
Ved årsskiftet er det totalt 43 engasjerte og dyktige medarbeidere i Greenstat i Norge. Vi er lokalisert på fire ulike lokasjoner: Bergen, Arendal, Oslo og Ålesund
Ved vårt kontor i India er det i tillegg åtte ansatte, hvorav en er basert på Sri Lanka
Vi har et robust kjerne-team som er rigget for videre vekst. Det kan bli flere ansettelser i 2023, men i et tempo som matcher med vår vekst og økning i prosjekt-portefølje.

Greenpod:
Podvert Liv Hege Seglsten har spilt inn 15 Green-pods i løpet av 2022 med interne og eksterne gjester i studio.
Episodene har handlet om aktuelle temaer og prosjekter med relevans både for Greenstat og samfunnet generelt, alt fra hydrogen, via kapital til bærekraftige pusteøvelser! Sjekk gjerne ut vår julespesial som ble gitt ut rett før jul og andre Green-poder på: Greenstat- podcaster

Kapital-innhenting og børsplaner:
Greenstat går inn i en fase hvor det vil kreves ny kapital til realisering av prosjekter. En ny emisjon i ASA vil bli gjennomført i Q1-2023.
Det jobbes med henting av kapital på flere nivå i selskapet, også direkte i prosjektselskapene.
Det vil også bli gjennomført en rettet emisjon i Greenstation i løpet av Q1 hvor man ønsker å invitere inn strategiske investorer. Denne emisjonen vil bli ledet av Norne securities.
Greenstat fortsetter arbeidet med å forberede seg for en børsnotering, men i dagens marked vil man avvente til tidspunktet er riktig.

Godt nyttår!
Greenstat har hatt en god utvikling og høyt aktivitetsnivå innen våre forretningsområder i løpet av 2022, og vi har stor tro på videre vekst inn i 2023.

Vi er svært stolte av alle våre aksjonærer som er med å muliggjøre selskapets visjon og satsing.

Fra hele Greenstat teamet ønsker vi deg et Godt nytt og grønt år i 2023!

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.