Teknisk Analyse Hexagon Purus


Teknisk analyse følger, i den grad det er relevant etter så kort tid som børsnotert selskap.
https://www.tradingview.com/x/BS3ojRKJ/

Så må dere huske at TA ikke er et verktøy som sier noe om de fundamentale forholdene i selskapet, det sier i stedet noe om hva investorene foretar seg.

Etter toppen 8.januar i år har "grønne aksjer" fått et noe pessimistisk sentiment over seg, da 10-årig rentenivå er stigende, noe som ikke er så bra for de selskapene som ikke har inntekter i dag, men venter inntekter i fremtiden. Penger i hånda nå er altså bedre enn penger i hånda i fremtiden.

HPUR falt deretter bratt tilbake fra et særdeles overkjøpt nivå (RSI 92) og har laget en nedadgående trendkanal som vi pr dags dato skurer bunnen av. Aksjen ligger et godt stykke under 50-dagers snittet (ikke et positivt tegn) og RSI (40) indikerer ikke engang at aksjen er oversolgt. Det dannet seg en ny bunn i går på 45.5 men fraværet av oppgang etter dagens monster-kontrakt på 700 millioner spenn kan ikke tolkes annet enn at mange investorer bruker dette som en sjans til å komme seg ut. Sell on news.

Det er desverre ikke ordentlig støtte før 36.7 og det er av ovennevnte indikasjoner grunn til å tro at aksjen kommer til å falle videre ned mot det nivået. Trenden vil aksellereres kraftig hvis oljeprisen og renter fortsetter å stige (husker du; penger i lomma nå er bedre enn penger i morgen). Dette var det tekniske, og jeg kan få rett eller ikke - det vil bare de kommende månedene vise.

SÅ TIL DET FUNDAMENTALE:
Som visse andre her på forumet er dyktige til å vise, så er de fundamentale forholdene ganske positive på lang sikt. Det inngås store kontrakter og "det grønne skiftet" vil aksellerere i årene som kommer. Det er i grunnen bare å lese innleggene til midtikøajohnny. Han er flink til å grave, ingen tvil om det. Det store spørsmålet her er egentlig om investorene kommer til å ha tålmodighet med Hexagon Purus som investeringsobjekt på kort og mellomlang sikt? Personlig har jeg omtalt aksjen som et luftslott med betong-fundament i en annen tråd, til stor forargelse fra ypperstepresten i meningheten.

Hvor mange år kommer til å gå før de fundamentale forholdene kommer til å forsvare 11 TUSEN MILLIONER i markedsverdi? Det er her luften ligger mener nå jeg. Det kan gå årevis. Investerer du i Purus i dag bør du være klar for å vente leeeenge på oppgang (men den kommer nok, og da tar Purus en NEL!). Så får de som skriker etter dokumentasjon klikke på lenken og se hva investorene HAR foretatt seg de siste to månedene. Det er vanskelig å tolke chartet på annen måte enn at folk flest har solgt og solgt og solgt på stadig lavere kurser. Og det er ganske kraftige tegn på at de vil fortsette og selge og selge og selge på stadig lavere kurser, selv om midtikøajohnny ikke vil at folk skal gjøre akkurat det.

Men selvfølgelig, hvis Purus fortsetter å melde sånne kontrakter som de gjorde i dag, og at dette ikke var en sånn once-in-a-decade kontrakt, ja da kan det snu. Og da skal dere selvfølgelig få kaste så mye tomater og råtten fisk som dere vil på meg, for da har jeg tatt feil. Jeg er hvertfall ikke i tvil om at ypperstepresten i menigheten kommer til å trekke frem det innlegget da :)

Og til slutt, en siste disclaimer. Jeg skriver selvfølgelig ikke dette for å advare folk som kanskje tenker de kan tjene noen raske penger her - jeg skriver dette fordi jeg driver åpenlys kursmanipulasjon og ønsker meg inn i aksjen til så lav pris som mulig...
monitor1
10.03.2022 kl 05:19 5441

Har ( som skrevet), et håp om en kurs rund 36 for HPUR og rund 40 for HEX, grunnet forsert omstilling i EU, mini BBB, forsterket veikart som blir offentliggjort om ikke lenge, forutsatt at de 20 milliarder blir materialisert. Da mener jeg på kort sikt. Muligens litt optimistisk, men antall jokere i kortstokken er nå historisk høy, og skal disse ledere overleve, så må de levere NÅ, og skal kursen betydelig opp, og over nivået for få måneder siden.
Redigert 10.03.2022 kl 05:24 Du må logge inn for å svare
monitor1
16.03.2022 kl 15:07 5283

Mye som skjer hele tiden nå: Dette har skjedd etter siste innlegg: Først to dager med voldsomme nedganger i Kina, trusler om sanksjoner mot de, samt stenging av to store byer grunnet Covid, ( havner går for full rulle), og en del andre negative nyheter, og så en voldsom opphenting. Les f.eks denne: https://www.marketwatch.com/articles/china-ev-stocks-government-support-51647438054?siteid=bigcharts&dist=bigcharts
Teknisk så stanger HEX+ mot disse sterkere motstander på 32 og 34 foreløpig, og er ingen av de innenfor de intervaller jeg håper på. Muligens skjer det om det kommer flere positive nyheter på makrofronten/ nye kontrakter utløst av forsert satsing i EU, eller melding om at de inngåtte gigantavtaler nå endelig er i boks. Det svinger voldsomt i alle fall. Indekser i USA har snudd vekk fra sine fareområder, oljeprisen har falt, og det er tilsynelatende bevegelser i sosiopatens krig, muligens fordi pengesekken snart er tom.
Usikkerhet er det nok av, og jeg forventer fortsatt turbulente tider. Den underliggende røde tråden for HEX+ peker dog i riktig retning, også i Kina hvor produksjon innenfor EV har tatt helt av. Muligens det gir samtalene HPUR er inni et lite spark mht. batteripakker.
Kina satser nå enormt på EV: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-05/china-vows-to-boost-car-sales-ev-charging-facilities
( gammel artikkel fra 5.3.21)
Hva gjør det med konkurrerende markeder spør jeg meg, og hva kan HEX+ oppnå her?
Noen synspunkter?
Redigert 16.03.2022 kl 15:32 Du må logge inn for å svare
monitor1
16.03.2022 kl 16:23 5275

Merkelig book: 83,30 tilbys de for etterbørs😂😂🥸
Fikk du med deg denne fra mandag? … Norway’s central bank recently trimmed its exposure to iPhones, and increased investments in the ecosystem of alternate-fuel vehicles, and graphics chips.

Norges Bank sold Apple (ticker: AAPL) stock, and bought up shares of Nvidia (NVID), Plug Power (PLUG), and NIO (NIO)
Redigert 16.03.2022 kl 17:04 Du må logge inn for å svare
monitor1
18.03.2022 kl 15:49 5139

Da valgte jeg å realisere noen HPUR aksjer slik at krigskassen nå er på 15% ( liker ikke i lengden å ha en tom krigskasse; det må være den eneste likheten mellom meg og Putin). Sitter fortsatt tungt i HEX+ , men som SørenE sier: aldri galt å ta noe gevinst, eller som milliardæren som sa « jeg kjøper alltid for sent, og selger for tidlig.». Er 83% eksponert mot aksjer og et fond, hvorav 66% av aksjene er i HEX+.
Teknisk er det ingenting som er endret, og at jeg realiserte noe er IKKE en salgsanbefaling. Sier ifra kun fordi jeg har « selvpålagt meldeplikt» overfor dere.
HEX følger ikke HPUR i samme grad idag, noe som sikkert vil frustrere de som er opptatt av matematiske utregninger.
Merkelig at den plutselig la på seg mye Da kan det være informasjon på avveier sier skeptiske meg.
Redigert 18.03.2022 kl 15:53 Du må logge inn for å svare
kruser
18.03.2022 kl 16:04 5262

Hei
Tanker det samme selv, her kommer det en pulback.
Eller hva det heter.
Selger litt nå.
Følger med denne som en ørn.
Denne har vel fått en litt fort reise i de siste dagene.
De kommer ikke til og tjene penger først i før 2024.
Det er vi aksjonerer som lager denne reisen her sammen.
God Helg til dere allle aksjonerer i Hex Systemet.
Sitter tungt inne i denne om dagen.
Time will show :-)

" Da kan det være informasjon på avveier sier skeptiske meg". Skal ikke se bort i fra det monitor1,
Idag skulle jeg etter alle solmerker tatt fortjeneste, men gjorde det motsatte å kjøpte meg opp. Neste uke for vise seg.........uansett aldri galt å ta gevinst.

Aksjen anses samlet sett teknisk positiv, snarlig signering 2X og den styrker seg. Brutt gjennom 32 forhåpentligvis, men fult mulig "relapse".


monitor1
18.03.2022 kl 18:05 5192

Fint at du la ut disse analyser, som du antagelig har sakset fra aksjeanalyser ( jeg abonnerer ikke på noe overhodet). De er teknisk muligens noe mer nøyaktige enn mine ( men ikke koblet opp mot en mer holistisk tilnærming). Da har lesere et enda bedre grunnlag til vurderinger. Justerte i alle fall noe på disse motstandsnivåer, støtter og kursbelter/ kursmål bla bla.
I disse krigstider er det mange tradere som ikke ønsker å sitte på krigsfølsomme aksjer over helga, noe som ofte medfører litt mer nedsalg på fredager. At HPUR allikevel steg mye kan skyldes brutt på 32 ( 32,60 iflg. AA) eller info på avveier. Det er i alle fall ingen andre plausibele forklaringer ( Peers stiger marginalt, og HEX falt). God helg!

PS: Jeg ser at engelske Marshall Wace LLP siden 14/3 har shortet 1 million aksjer i HEX på rund 33. Muligens de shortet mer idag, noe som da legger en demper på kursutviklingen. Merkelig valg i så fall når eierandelen i HPUR forsvarer hele kursen, og EU tar strukturelle grep.
De har nok ikke fulgt helt med i timen🥸😂
Redigert 18.03.2022 kl 19:18 Du må logge inn for å svare
SørenE
20.03.2022 kl 13:24 4990

Hej Norge

Monitor — ha ha, har læst dine kommentarer
Solgte 50% i torsdags på 30,5 så et par ture til Caribien er sikret 😉 — aldrig galt at tage en gevinst 😂
Blev lidt ærgeligt da jeg så Torsdags slutauktion med over 200.000 aktier købt — som du skriver måske info på afveje.
Men det kan være vi ved noget i morgen mandag.

Dejligt at følge dine råd og analyser — det bidrager til turen
Over There

Dansken 😬
monitor1
11.04.2022 kl 17:54 4696

Kopierer fra meg selv 13/2:


«… På tide med litt TA på bakgrunn av de mange hendelser i HEX+
HPUR( 24,83): brudd på sin negativ trend, men ubekreftet (ikke etablert). Ved en bekreftelse: motstand på 26, 32, 36 og 43.
Forventer selv at vi skal inn i området 32-36, hvor 32 gir mer motstand enn 26. Bekreftes ikke bruddet er det støtte på rund 18,5.
HEX(30,70): ligger i nedre del av sin negative trend. Stadig høyre bunner og høyre topper i det siste. Motstand på like under 32, 34 og 40-41.
Forventer selv at vi skal inn i området 34-40/41. Støtte rund 25.
Ved en HPUR kurs på 36 verdsettes HPUR til rund 8,4 milliarder. Matematisk tilsvarer det 6,3 milliarder i HEX altså 31 HEX kroner.
Av den grunn burde den utfordre motstanden på 40-41, og ikke henge i den lave delen av intervallet. ( 24,83): brudd på sin negativ trend, men ubekreftet (ikke etablert). Ved en bekreftelse: motstand på 26, 32, 36 og 43.
Forventer selv at vi skal inn i området 32-36, hvor 32 gir mer motstand enn 26. Bekreftes ikke bruddet er det støtte på rund 18,5.»

Idag er vi der og HPUR endte over 37, med euforiske tyske spådommer som bakteppet ( 10 gangeren). HEX henger etter, og ligger ikke en gang i intervallet.
Jeg justerer ikke noe ennå, men om underskriftene settes så må jeg nok ta en ny runde med vurderinger og holder det nok ikke med 42-43 på HPUR og 40-41 på HEX.
Nok en gang fikk vi bevist at DerAktionaer har enorm påvirkningskraft, og at våre skriverier ikke har det.
De kan dog hjelpe på strategifronten, og slik sett så ble trendskiftet ( igjen) identifisert såpass tidlig at det kan ha gitt penger i kassa.
God Påske
PS: dette var rett før emisjonen.
PS2: Har ikke sett på nye TA data ennå.
Redigert 14.04.2022 kl 12:28 Du må logge inn for å svare
monitor1
21.04.2022 kl 20:04 4398

For oppdaterte kursmål, se HEX sin TA tråd.
Fant denne som HPUR samarbeider med:
https://hydrogen-central.com/solaris-hydrogen-buses-bavaria/
monitor1
22.04.2022 kl 23:55 4246

https://globalh2forum.com/?gclid=EAIaIQobChMI5smhodGo9wIVQ0SRBR23VgNrEAAYASAAEgIIDPD_BwE Statoil og flere andre olje og oljeservicegiganter deltar her. Jeg kan ikke se at lille HEX+ deltar.
Ellers så klarte de relevante grønne aksjer i USA seg relativt bra idag. Noen av de store fikk juling, mens Nikola steg noe etter 16 handledager med nedgang.God helg
Redigert 23.04.2022 kl 00:00 Du må logge inn for å svare
kruser
23.04.2022 kl 09:18 4248

Heisan.
Bra Monitor, du kommer med bra info.
Følger med.
Ja, god helg ..
Dette kommer til og bli gull.
Gleder meg, til de neste mnd som kommer.
monitor1
23.04.2022 kl 16:15 4139

Takk for det. Jeg overlater fiskedamnyhetene stortsett til Rect Angel ( gjorde ikke det før). Da har jeg mere tid til alt annet.
Idag kan man også på norske sider lese at det slett ikke er enighet om utviklingen på inflasjonen.
Fallet i USA fredag ble forklart med frykt for økende inflasjon.
Jeg har en annen forståelse:
- Sosiopaten øker innsatsen, og det bekrefter mine bange anelser om en langvarig krig, og dermed større risiko.
- om Le Pen vinner i Frankrike, er det en katastrofe for det lille som holder EU samlet, og for krigens forløp, og dermed økonomier.
- Digital Services Act er nå vedtatt i EU noe som vil ha store konsekvenser især for de store amerikanske aktører. Bøter på 6% av global omsetning kan de nå straffes med, og ikke de fartsbøter på 50 kroner for å ha kjørt 130 i 50 sonen, slik det er idag.
I Norge kan vel alle selskaper fortsette med å gjøre hva de vil uten konsekvenser. Om det nå er tyske juksemakere på bilfronten, eller amerikanske techgiganter. De har vel aldri fått noe bøter her på berget. Bøter i Norge er noe man gir folk flest, og de skal alltid være groteske.
Raner du statskassen for mange milliarder og heter Statoil, så får du bonus og klapp på skulderen. Er du politikker har du i praksis straffefrihet.

Nok om det:
Det er nettopp slike ting som gjorde at jeg denne gangen betinger de nye kursmålene. I tillegg har vi disse underskrifter på store kontrakter som må komme og gjøres kjent for oss.
Det har aldri vært så mange jokere i HEX+ spillet, men samtidig er det ulmebrand i aksjemarkeder, og fortsatt rusk i HEX+ maskineriet.
Jeg føler vel at kompleksiteten rund alt som bestemmer HEX+ kursene aldri har vært større. Samtidig er det viktig å fjerne støyen og ha mest fokus på selskapet ( backlogg, kontrakter, produkter, kostnadskontroll +++). At de nå implementerer LNG likte jeg godt.

Jeg er spent på kursutviklingen på børser i ukene som kommer. Dette vil selvsagt ha også betydning for HEX+.
TA er kun et redskap, og må kombineres med alt annet.
God helg til deg også 😎
Redigert 23.04.2022 kl 16:19 Du må logge inn for å svare
monitor1
25.04.2022 kl 17:36 3906

Da reddet franske velgere Europa… og må Macron redde Frankrike. Uroen i aksjemarkeder fortsetter, både grunnet renter/ inflasjon, sosiopaten som får herje fritt, mulig nedstengning av flere kinesiske byer, Digital Service Act, og en blandet resultatflom på Q1.
Nasdaq er nær sine lows igjen, så det er mye usikkerhet. HPUR har falt tilbake fra sin topp på 44 og var helt ned i under 34 fredag.
Sluttkurs idag på 35,50. Support på 34.
HEX (35), har support på 34,50. Her har også shorten økt noe til 0,6%.
Ellers er det lite å bemerke: De styres nå igjen av makroforhold, og det eneste som kan endre det er selskapet selv ( underskrifter på kontrakter, Q1, eller min drøm: Få Hilde Merete Aasheim til å bli selskapets dronning, slik at hun kan rydde i alt jeg mener er galt ( og beholde den sunne delen)).

Å fjerne den sosiopatiske massemorder gjennom 20 år, ville selvsagt løse mye, men slappfiskene velger heller å la hele verden bli pinet. Kapitalen skal beskyttes og folk flest kan ofres. Slik gjorde man da Hitler herjet, og man håndterer en stormannsgal, sosiopatisk massemorder på samme måten. Utilgivelig hva verdenssamfunnet tillater!
Sosiopater kan man ikke møte med diplomati.
Redigert 25.04.2022 kl 18:05 Du må logge inn for å svare
monitor1
26.04.2022 kl 02:07 3773

Den nederlandske regjeringen har bevilget 40 millioner euro, som skal gå til transportbedrifter som kjøper fossielfrie lastebiler. Store aktører får 40% av mellomlegget det koster å kjøpe ikke fossielt. Mindre aktører får 60% tilbake. Subsidier går til både elektriske og hydrogenbaserte løsninger. https://www.nu.nl/economie/6197078/kabinet-trekt-40-miljoen-euro-uit-voor-subsidie-elektrische-trucks.html

Som vanlig skjer det ingenting i Norge; Her diskuteres det kun hvor mye penger av sparegrisen, som skal overføres til de norske monopolister og milliardærer for sine grønnvaskede virksomheter.
Redigert 26.04.2022 kl 02:10 Du må logge inn for å svare
kruser
26.04.2022 kl 02:11 3770

Krakke kom.
Hjelp.
World wide
Dette blir grisete.
Farlig.
Samme her.
Kjøp gull eller kobber.
Takk angel
monitor1
26.04.2022 kl 02:40 3760

Bildet er ikke helsvart, og Nasdaq har nå hatt en « vanlig» korreksjon på 20%. Da kommer det alltid doomday rapporter. Det har i grunn ikke kommet så mye nytt, og eksperter mener at sosiopatens galskap i seg selv vil krympe verdensøkonomien med 0,8%. Fortsatt vekst overalt, og blir den for lav, er det bare å pøse ut med nye penger til f.eks grønn omstilling. Det er dog riktig at moneyflowindekser på flere børser viser at det er en del penger på sidelinja ( investert andre steder). Personlig tror jeg ikke på kollaps, fordi det er sannsynlig at inflasjonen nå er nær sin topp. Da vil også rentekurven bli lavere. Dessuten er det fortsatt slik at det er få alternativer til aksjer; Å ha penger på konto gir ikke avkastning, og for høye renter vil føre til kollaps i f,eks.pensjoner, samt drepe kjøpekraften. Foreløpig antar jeg at sentralbanksjefer, politikere og finansfolk kun skremmer med skyhøye renter, for å dempe effektene av inflasjon.
Forbrukere kjøper mindre ( netthandel ned, bilsalg ned, strømmeabonnementer ned), med det er vanlig atferd når kostnadsnivået stiger så mye på kort tid. Samtidig leser vi om overfylle flyplasser med folk som skal på ferie….
Jeg har mest fokus på resultatsesongen, som er det som på kort sikt påvirker markedet nå mest. Idiotartikler i norske medier om en nær forestående totalkollaps i aksjemarkeder er kun ment til å skremme deg og meg, men har ingen hold i virkeligheten.
Det betyr selvsagt ikke at korreksjonen med sikkerhet over; Det er nok av usikkerhetsmomenter, slik jeg selv også påpeker. Sitter selv 20% kontant, og om hele verden sitter 20% kontant, så skal jo disse plasseres på et tidspunkt😎
Redigert 26.04.2022 kl 02:53 Du må logge inn for å svare
kruser
26.04.2022 kl 02:55 3749

Dette motta , koms A si sie.
Ikke tull.
Det vir ser nå, er det store krakke som kommer..
Dette blir skummelt.
Sitt på på gull og tomter..
Hvis dere har.
Har dere mulighet, kvitt dere med lån å faaenskap.
kruser
26.04.2022 kl 02:59 3747

Jeg handeler mye aluminium om dagen.
Sky skye priser.
Jeg sier de som kan fiske med garn .
Ja flinke folk.
Sult er krig.
Dette kommer til og bli røft.
monitor1
26.04.2022 kl 16:48 3593

Jeg er nok ikke så tøff som deg. Hadde i grunn håpet at USA ville fortsette oppgangen fra igår. Det skjedde ikke, og da ville jeg øke krigskassen. Jeg valgte da å selge de resterende HPUR jeg hadde, fremfor å redusere andre beholdninger. Da sitter jeg igjen med Storebrand ergre deg grønnfondet (ialt -21%) SCATC ( -16%) og HEX (+5%). På tross av det er jeg totalt omtrent 12% i pluss, og nå 30% kontant. Her var det ikke TA som styrte, og det er på ingen måte en salgsanbefaling, selvom mitt eget salg jo var styrt av frykt på makrofronten.
Det er tradene i HEX+ som har reddet min statistikk, og posten i HEX er betydelig større enn SCATC og ergre deg grønn fondet til sammen. De gjør en så dårlig jobb ( og tar seg godt betalt), at de må utnevnes til verdens dårligste grønne fond.
Redigert 26.04.2022 kl 17:08 Du må logge inn for å svare
monitor1
09.05.2022 kl 15:22 3295

Definitivt et bearmarked nå, og da pleier mindre likvide aksjer å ha større press på seg.
Er man forsiktig, så avventer man Q1 og disse underskrifter, som drøyer vel lenge nå.
HEX+ pleier å underprestere, og det må du regne med fortsetter med dagens ledelse og styre.
Er du litt mer risikovillig så kan du bruke den strategie jeg foretrekker: Kjøpe i bolker på vei ned… risikofylt selvsagt uansett, så lenge alt faller, og de ikke kommer til å tjene penger på en stund ( EPS).
Er selv i sommerdvale. Gikk også på min første ordentlige smell siden 12/20 ( SCATC), som da nesten halverer overskuddet for min del.
Det måtte jo komme: INGEN har alltid rett hele tiden. Dessuten så viser det hvor viktig det er å sette seg 110% i det du skal investere i.
Er fornøyd med å sitte nesten 50% kontant og resten fordelt på tre poster.
Fikk du med deg denne?
https://www.h2-view.com/story/toyota-to-supply-hydrogen-fuel-cells-for-mercedes-benz-buses/

Begge er samarbeidspartnere til HPUR, så muligens de får noe her også.
Det blir litt mindre aktivitet fra meg en stund tror jeg.
Har ikke tenkt å øke krigskassen enda mer, og holder øye med et håndfull selskaper, hvorav HEX+
HPUR under 30 i skrivende stund og HEX i 32.
Redigert 09.05.2022 kl 15:28 Du må logge inn for å svare
monitor1
10.05.2022 kl 02:27 3133

Teknisk ser det ikke bra ut, og selvom aksjen er betydelig oversolgt, så er gapclosing senere idag, ikke usannsynlig. Om Q1 er under konsensus, så vil den kunne falle under nærmeste støtte etter 28,90 på 26,50. Det er skuffende at det ikke foreligger underskrifter på disse gamechangeravtaler. Jeg frykter tallene om noen timer; Ikke unaturlig for meg, som mener at noen hoder må rulle snart.
Brytes 26,50, så ligger neste stoppested under 20 kroner.
På tre uker fra 44 til 29 er imponerende, men feil vei…

Om HPUR mot alle odds skulle levere om noen timer, samt gir til kjenne at disse kontrakter bare er en formalitet unna, så blir det selvsagt andre boller; Da må vi ta på oss de positive TA brillene igjen.

Med de negative TA brillene jeg har på meg nå, tipper jeg at vi i skal til 26,50, sier han som ikke har fylt ut en eneste tippekupong på 20 år🥴
PS: Jeg kjøper uansett ikke aksjer idag.
Redigert 10.05.2022 kl 03:17 Du må logge inn for å svare
monitor1
11.05.2022 kl 18:10 2924

Da tippet jeg riktig. Det er i grunn ikke bra for det bekrefter i de grader at mine innvendinger mot ledelsen i HEX+ er berettiget. De har blitt veldig forutsigbare nå: oppskriften er å si « ja» til alt til enhver pris, og uten fokus på kostnad; Er man tom for penger, så utstedes det nye aksjer, og styret og ledelsen sørger for at de hele tiden forsyner seg godt av kassa. De er ikke profesjonelle nok til å lande lukrative kontrakter, eller beskytte patenter ( noen ganger patenterer de ikke sine løsninger en gang). Også strategisk har de sine mangler ( beveger seg for sent inn i markeder, ligger etter på produktutvikling osv.). Ikke alt er helsvart: produktene er ettertraktet, Wystrach kjøpet ble plutselig et bedre kjøp enn på kjøpstidspunktet, og LNG initiativet kom sent, men er enda et puslebrikke som passer inn i bildet. Også bilbatteripakker ( om de da blir materialisert), er riktig og viktig.
Q1 viser i grunn at de ikke kommer til å tette det enorme hullet de har i pengesekken; Det ville bety en gedigen omorganisering av et veldig topptung selskap, og at det kommer inn enten en profesjonell ny toppsjef, eller at de fusjonerer med en stor aktør.
Det har hverken Engeset eller Flakk lyst til, så de kommer mest sannsynlig til å halte videre i egen rullestol inntil det er for sent.
De er slett ikke alene, hverken i sitt marked, eller på løsningssiden.
Se f.eks. https://www.oedigital.com/news/496441-thermoplastic-composite-pipes-could-carry-hydrogen-produced-directly-at-floating-wind-farms?utm_source=AOGDigital-ENews-2022-05-11&utm_medium=email&utm_campaign=OEGDigital-ENews

På sikt er det totalentreprise som blir løsningen, og da vil de få gjenværende nisjeaktører måtte nøye seg med enten dårlige marginer, eller blir kjøpt for en slik og ingenting. Da er det bedre at de innser det nå, og søker fusjon, fremfor en fiendtlig overtagelse om noen år.
For øyeblikket ligner de mest på PGS innenfor norske grønne aksjer. Heller ikke de har skapt overskudd i over 10 år.
Jeg synes det er ille at et så lovende selskap ikke spiller sine kort riktig. Et visst håp har jeg dog ( disse gamechangerkontrakter).
Ryker en av de, så er det over and out for min del.

Muggost
11.05.2022 kl 18:46 2895

Jeg ser jo nå at jeg hadde helt utrolig flaks at jeg kom meg ut med hele beholdningen på 43,3 for et par uker siden. Da var jeg i null så med tanke på historikken her er jeg fornøyd med at jeg ikke tapte noe på denne aksjen 😂

Jeg ble latterliggjort av JohnnyJohnny da jeg spådde Purus ned i 31 ila september 2021 og kanskje enda lenger ned etter det. Vel - hvem fikk rett og hvem tok feil? 🙄 Oppdatert Teknisk Analyse ser ikke å bra ut nå heller, selv om det er to lyspunkter.

https://www.tradingview.com/x/GVpzddqv

Nedadgående hovedtrend ble bekreftet da aksjen ikke klarte å bryte motstanden på 41 nivået. Et fall tilbake var uunngåelig, men det ser ut til å ha etablert seg en midlertidig svak oppadgående trend som det blir interessant å følge med på. Bryter kursen videre ned er det kort vei tilbake til støtten på 15. Hva som skjer etter det tør jeg ikke spekulere i.

Men bryter kursen ut av taket på hovedtrendkanalen er det duket for videre oppgang til neste motstand som ligger på ca 54. Det er to ting man da skal følge med på: Forblir 50 dagers glidende snitt over 200 dagers snittet? Og kommer videre kursoppgang på stigende omsetning? Oppfylles disse to er det et godt tegn.

Personlig kommer jeg ikke til å gå inn i Purus igjen før vi evt er tilbake på 15-nivået. Har tapt mye på grønne vekstaksjer dette året. Var bare flaks at jeg kom meg ut av denne med penga i behold.
kruser
11.05.2022 kl 19:31 2852

Hyggelig for deg Muggost.
Jeg sitter long.
Kunna tatt ut selv en formidabel gevinst.
Men jeg sitter long.
monitor1
11.05.2022 kl 20:14 2810

Hyggelig å ha deg tilbake…. Kunne ha trengt deg her flere ganger, når det kommer storm fra kirkerådet… At du kom ut på 43,30 for to uker siden, må være feil.. høyeste notering var 13/4 på 41,66. Solgte selv i to omganger på 32,44 og 36,42. Tradeaksjene i HEX gikk ut på 37,40.
Selvom jeg har kun investert grønt, er jeg fortsatt 7-8% i pluss og nær 50% kontant. Etter Q1 så rører jeg den ikke før disse gigantkontrakter blir en virkelighet.
Redigert 11.05.2022 kl 20:22 Du må logge inn for å svare
Muggost
11.05.2022 kl 20:30 2794

Sluttseddelen min viser 43,3 den 19.4 kl 09.02.29. Ser det er litt mer enn to uker siden. Det var som sagt bare flaks, for jeg hadde på forhånd regnet ut hva 0-kursen ville bli og lagt inn salgsordre på det. Nå i ettertid ser det for godt ut til å være sant, men det er det :) Flaks denne gang, ikke skills 😂
monitor1
11.05.2022 kl 20:48 2776

Stemmer… 19/4 hadde den et stikk opp til 44. Måtte gå inn på en ordentlig oversikt for å se det😂. Flotte saker👍. Er som sagt i feriemodus og da blir det fort slurv.
Er det ikke slik at de som er gode tar det meste av flaksen?
Jeg kikket litt på lokomotivet ( USA), og mye tyder på ytterligere nedgang for alle hovedindekser. Rører derfor ikke krigskassen enda. Det tar sikkert noen uker før vi får en forhåpentlig kontrollert landing er hovedinntrykket jeg har. Får bruke tiden til å finne en strategi tilpasset det.
Redigert 11.05.2022 kl 20:59 Du må logge inn for å svare
monitor1
12.05.2022 kl 00:49 2677

Forøvrig prøvde jeg meg på, og forstå meg på hvordan man lager, og kan legge ut link til de flotte grafer du lager. Der er jeg jeg en ekte amatør, som fortsatt gjør slikt manuelt ( like før jeg kommer med xxx ooo grafer etter point figur metode😂😂). Har gitt opp det. Det funker dog for meg, om jeg i tillegg bruker bigcharts m.fl. Jeg er noe mer optimistisk enn deg, og tror at den stopper opp noe tidligere ( støtten på 20 holder). Da legger jeg inn en antagelse om at de varsler en underskrift på en av gigantavtalene når ting begynner å se ille ut.
I og med at de gjennomførte siste emisjon med vilje på idiotisk lave kurser, ser jeg ikke bort ifra, at de vil gjenta bedriften for at storeiere da kan snitte ned sine inngangskurser.

Jeg tør ikke å spå q1 for HEX om noen timer. EBIT blir historisk lavt, men EPS bør være nær 0, når net sales er stigende.
Jeg går ikke god for noe lengre der. Som regel presterer de dårligere, men med dagens dårlige kurs, så burde det meste være reflektert.
Jeg regner ikke med at mor plutselig har blitt opptatt av kostnadskontroll, så jeg blir ikke overrasket ( men veldig skuffet) om de illustrerer nok en gang at de babler mye men ikke leverer varene…nok en gang. At han kommer seg unna med slikt, år etter år, samtidig som han suger flere millioner ut av selskapet enn noensinne, selvom de går med dundrende underskudd er nesten surrealistisk.
Hadde han jobbet i en kommune, hadde han fått sparken.
Redigert 12.05.2022 kl 01:03 Du må logge inn for å svare
kruser
12.05.2022 kl 04:05 2636

Prøvde og svare deg Muggost.
Glorry glorry.
Bra saker.
Jeg svarte har formidable invisterunger her i denne Casen her.
Dette blir gøy.
Heisan live går vidre.😀👍
monitor1
25.05.2022 kl 01:55 2234

Da er skandalen et faktum, og scenarioet jeg beskrev, hvor ledelsen lurer aksjonærer for å kunne fremtvinge en emisjon på falskt grunnlag, et faktum.
Nå MÅ det rulle hoder, og nærmere en kriminell handling kommer de neppe. At de tyr til slike metoder er utilgivelig, og tilliten til de bør nå være lik 0. Det er direkte sjokkerende, og de bør straffeforfølges, miste sine stillinger, og fratas alle ytelser de har grafset til seg.
«Reference is made to the stock exchange announcement made on 31 January 2022 regarding Hexagon Purus’ (“the Company”) nomination by a commercial truck OEM to provide battery packs for serial production of battery electric heavy-duty vehicles.

The Company has received notice of withdrawal of the non-binding nomination from the OEM. The withdrawal is due to reasons unrelated to Hexagon Purus product performance and technological capabilities.».

Jeg har kritisert de lenge, men trodde aldri at de ville ty til det som i mine øyne er alvorlige kriminelle handlinger/ svindel.
De overgår mine verste antagelser, og jeg oppfordrer alle aksjonærer til å kreve at Engeset byttes ut snarest.
Redigert 25.05.2022 kl 02:01 Du må logge inn for å svare

Ingen panikk nå, pust med magen

"Hexagon purus mister milliardavtale på syv milliarder"


https://e24.no/boers-og-finans/i/AL1ApE/hexagon-purus-mister-milliardavtale
Redigert 25.05.2022 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.05.2022 kl 08:12 2018

Helt engi monitor, styret må nå ta strammere grep, for her undergraves tilliten til selskapet på det groveste. Nå hviler alt på den andre store avtalen, og dersom denne også skulle forsvinne i luften, vil Hexenen ha en laaang vei å gå. Markedet vil da miste all tro på Hex+, og dette er jo spes dårlig nyheter i et marked som preges av stadig dårlige makronyheter.. inflasjon og økte renter... Glad jeg er ute av Purus og har ventet med å vekte meg opp i moderskipet, men har fremdeles tro på at Hexene vil gjøre det bra på sikt.
Redigert 25.05.2022 kl 08:12 Du må logge inn for å svare

For HPUR er dette ikke godt nytt.
For HEX spiller det ingen rolle da denne såkalte avtalen ALDRI har vert innpriset i HEX.
HEX handles fortsatt som om det selskapet er gratis.
uansett tenker jeg vi får andre positive nyheter veldig raskt;O)
HEX skal i 54 kr som nye analyser sier.
vulkan
25.05.2022 kl 08:32 1948

det vi ønsker å vite er grunnen til at de mistet avtale. Å oppgi grunner til at de ikke skulle miste den, når de har mistet den, viser heller at det er noe de prøver å skjule. Håpløs kommunisering fra selskapet.

Enig at det ikke er bra, men nå er jo HEX fortsatt priset til 1/2 pris uansett hvordan du snur på det. så kan man jo diskutere om det er Engset eller markedet som er blåst i huet, kansje begge deler...
for meg er det ufattelig at HEX er priset til dagens pris og reaksjonene på dette er å sende HEX NED 12-15%, så vidt jeg husker så gikk ikke HEX mere enn 5-6% opp når de annonserte denne avtalen. men HEX skal jo svi når det er noe negativt og ikke få uttelling på positive meldinger. det er noe FORHEXET med HEX.
Collo
25.05.2022 kl 11:00 1695

HPUR: KONTRAKTTAP ENDRER IKKE MÅLSETNINGER ELLER UTSIKTER -HOLUM
Oslo (Infront TDN Direkt): At en OEM innen kommersielle kjøretøy har trukket nomineringen av Hexagon Purus for levering av batteripakker skaper et hull for selskapet i 2025, men Hexagon Purus er trygge på at det er nok av muligheter og tid til å kompensere for den tapte kontrakten.

Det sier konsernsjef i Hexagon Purus, Morten Holum, til TDN Direkt onsdag.

–Min "take" på dette er at det uheldig for oss, men ikke skadelig. Vi har et aktivt marked hvor det er strukturell underkapasitet i bransjen. Etterspørselen er mye høyere enn tilbudet, og vi har en aktiv pipeline der vi stadig må si nei til muligheter, sier Holum.

Han legger til at tapet av kontrakten medfører frigjøring av kapasitet.

–Et program som dette tar mye kapasitet. Nå frigjøres denne kapasiteten, som vi da kan bruke på andre kunder og andre programmer. Slik sett blir det en reallokering for vår del, og det endrer ikke planene for hverken 2022 eller 2023. Det lager et hull i 2025, men det er nok av muligheter og nok av tid til å kompensere for det innen 2025. Dette endrer derfor ikke utsiktene våre og det endrer ikke målsetningene våre.

Holum vil ikke spekulere i hva som medførte at OEM valgte å nominere en konkurrent over Hexagon Purus.

–Det eneste jeg kan si er at det ikke er relatert til produktet eller teknologien vår. Programmet går nå til en annen leverandør, sier han og fortsetter:

–Det er sånn OEM-businessen funker. Man blir nominert til et program som leverandør, og fra tid til annen blir nominasjonen trukket tilbake – det er en del av spillet.

Han utdyper at det ikke er av blokken for Hexagon Purus å fortsette å jobbe med andre eventuelle programmer for den samme OEMen fremover.

På spørsmål om Hexagon Purus har nye avtaler i ermet svarer Holum:

–Nå er det slik at i California i 2024 skal ni prosent av alle lastebiler som selges være nullutslippsbiler, og det er høy aktivitet her. Tidslinjen er drevet av de regulatoriske kravene som kommer. Vi jobber med flere andre og nye avtaler vil kommuniseres ut når de er klare.

Hvis det ikke har noe med teknologien å gjøre, så skyldes det nok pris. Og trolig vil vi 2025 være glade for at selskapet ikke firer på pris. Markedet vil være stort, og dette påvirker ikke guidingen (i flg selskapet selv). Kjøpsmulighet !!!!
monitor1
25.05.2022 kl 12:27 1592

Det er nesten et tilsvar mot den kritikken jeg har hatt mot selskapets ledelse lenge før denne avtalen ble skrotet:
- dette er andre gangen HEX+ ikke har sikret seg mot annullering- de er amatører når de inngår avtaler ( eller skal sikre seg patenter).
- De er ukritiske til hva de sier « ja» til, og er for lite målrettet i sin strategi, og har derfor ikke skapt netto overskudd på mer enn 10 år.

Verst er det dog at de gjorde et stort nummer ut av avtalen for å kunne komme med og forsvare en emisjon ( også tidspunktet for emisjonen kritiserte jeg med rette).

En ting er å være amateurer i dette markedet, en annen ting er dog å lure investorer. Jeg forstår ikke at Flakk og flere lar de holde på med å berike seg seg selv, samtidig som de på den måten kjører selskapet på dynga. Å bytte ut toppene, samt mine tanker om fisjon/ fusjon, har vel aldri vært mer aktuelt enn nå. Dette dreier seg ikke om et hull i ordrebøkene i 2025; Det handler nå om selskapet vil overleve, når ledelsen konsekvent mangler grunnleggende økonomisk og profesjonell forståelse, og bruker tvilsomme metoder for å få inn penger fra aksjonærer.
Jeg er dypt sjokkert, og hadde helst sett at mine dystre spådommer/ antagelser rund disse avtaler var « far away»

Fortsatt: Selskapet har tildels gode produkter ( men er ikke alene om det), og de fisker i en enorm fiskedam, men med slike amatører, så må det tas gigantiske grep om de skal lande storfisk. De siste to årene så har vi stortsett blitt matet med suttekluter og tøv, og sløsekulturen blir bare verre og verre. Om Engeset sitter for lenge, så blir HEX+ PGS innenfor grønn industri. Han må vekk fortest mulig ( og det må Holum også).
PS: Jeg er fortsatt i feriemodus, og derfor kommer det meste jeg skriver fra levra, og det lille jeg har igjen av hukommelsen.
De fleste som har fulgt meg en stund vet at dette er et standpunkt jeg har hatt lenge.
Også mitt råd om å ha full fokus på disse avtaler, og ikke la seg forstyrre av støy har desverre vært et godt råd.
Redigert 25.05.2022 kl 12:43 Du må logge inn for å svare