VISS QUESTERRE FOR JA TIL UTVINNING SER VI 200-300KR PR AKSJE.

NA2
QEC 12.02.2023 kl 12:48 72223

Ja dere det kan jo skje med siste dagers hendelser i media både av Tønnessen og av journalister så får vi sitte i spenning og vente. Utfra de signaler som foreligger så ser det jo unektelig adskillig lysere ut for Questerre ikke minst om vi skulle slippe å gå rettens vei for og få hva vi rettmessig har krav på, hva tror dere?

https://canadatoday.news/qc/quebecs-fossil-fuel-ban-could-collapse-107771/
Quebecs forbud mot fossilt brensel kan kollapse (link fra MC Axel)

https://nationalpost.com/opinion/quebecs-ban-on-fossil-fuels-could-be-fracturing
(link fra minsin)

John Ivison: Quebecs forbud mot fossilt brensel kan bryte opp
Det er nå produsentene som har ansvaret for å fastsette langsiktige kontrakter og kalle Quebec-regjeringens bløff

Questerre har oppdaget et felt på opptil 600 milliarder kubikkmeter gass, eller 21 billioner kubikkfot (tcf). Det er mye gass - 1tcf tilsvarer omtrent 1 milliard dollar.
kiza42
12.02.2023 kl 13:00 31881

I denne videoen er et annet prosjekt beskrevet som vil kreve en rørledning for transport av gass fra vest Canada. Ett tilsvarende anlegg med gass fra Questerre’s område i Québec vil kunne realiseres på ca. 2 år etter en invisteringsbesluttning.

https://www.youtube.com/watch?v=vtXzidRhRxc
1013
12.02.2023 kl 13:00 31848

Ikke hvis når.
Namnam
12.02.2023 kl 14:57 31543

Ja tror,det kan være lurt og være posisjonert om bobla sprekker. Så det blir nok litt handel mandag.
MC Axel
12.02.2023 kl 16:08 31292

Anyway, it will be interesting how the market reacts to this big news on Monday
Slettet bruker
12.02.2023 kl 16:14 31223

Nogen som har den artikel i fuld længde? Kan ikke læse noget når man klikker på linket.

https://canadatoday.news/qc/quebecs-fossil-fuel-ban-could-collapse-107771/
Kvike11
12.02.2023 kl 16:15 31195

, bare for at få gas leverance garanti i mang mang år ud i fremtiden og endda af god kvalitet.Vil tror at tyskerne vil betale det meste af omkostningerne i denne forbindelse.
QEC er og bliver en vinder
Vil glæde mig at vi snart ser kurs 200
elnomi
12.02.2023 kl 16:29 31188

QEC har fått nei. Og der vet dere godt.
Alt annet er utelukkende eventyrspekulasjon
Slettet bruker
12.02.2023 kl 16:30 31243

@søkeren, kan du kopiere teksten og ligge den ud her? Jeg kan ikke se nogen tekst, når jeg åbner dette link.
Redigert 12.02.2023 kl 16:30 Du må logge inn for å svare
søkeren
12.02.2023 kl 16:38 31196


Skrevet 11. februar 2023 • Sist oppdatert for 3 timer siden
Quebec-premier Francois Legault deltar på en pressekonferanse mens statsministere i provinser og territorier samles for å diskutere helsetjenester 7. februar 2023 i Ottawa,
Francois Legault forblir standhaftig, i det minste offentlig: Quebec vil ikke eksportere naturgass til Europa, til tross for det endrede geopolitiske landskapet, noe som betyr at spesielt Tyskland er ute etter å erstatte energien som Russland pleide å levere.
Men industrikilder sier at Quebec-statsministeren privat kan revurdere opposisjonen formalisert av regjeringens forbud mot olje- og gassleting i provinsen.
"Døren står på gløtt," sa en kilde. "Det er en annen holdning enn før mars 2022 (Russlands invasjon av Ukraina)."
Under provinsvalget sa Legault at en gjenvalgt Avenir Québec-koalisjonsregjering ikke ville gjenopplive GNL Quebecs Energie Saguenay-prosjekt, som foreslo eksport av flytende naturgass fra det vestlige Canada til Europa. Legault sa at prosjektet ikke var "sosialt akseptabelt" etter at det ble avvist av provinsens miljøbyrå - delvis fordi skipsfart påvirker hvalbestanden i Saguenay-St. Lawrence Marine Park.
CAQ-leder Legault under press for å gjenopplive Quebecs LNG-prosjekt, som provinsen kansellerte i fjor
Rex Murphy: Ja, Trudeau, det er en sak for å eksportere LNG til Europa
Men Saguenay er ikke det eneste prosjektet som har blitt blokkert av påfølgende lover som forbyr utvikling og fracking det siste tiåret.
Det er enorme reserver av naturgass kjent som Quebec Utica-utbyggingen på sørkysten av Saint Lawrence-elven mellom Montreal og Quebec City. Et selskap, Questerre, sier at det har rettigheter til reserver som potensielt kan dekke 50 prosent av Tysklands naturgassimport.
En studie fra 2018 av KPMG sier at de forskjellige Utica-prosjektene vil skape 6000 arbeidsplasser, tiltrekke 700 millioner dollar per år i investeringer når de er i drift, og generere 125 millioner dollar i årlige skatteinntekter for regjeringen i New York i løpet av de første seks årene av driften som Quebec ville generere.
Questerre sier at navigasjonen for prosjektet hans vil være langs sørkysten av elven og ikke vil påvirke havparken. Selskapet sier at det har støtte fra den lokale First Nation og at prosessene deres vil resultere i et "nesten null" karbonavtrykk. Den påpeker at denne gassen står for omtrent en tredjedel av oljens klimagassutslipp og kan brukes som en "broressurs" for å produsere hydrogen.
Fordi prosjektet ligger utelukkende i Quebec, trenger ikke gassen å sendes fra det vestlige Canada ettersom hundrevis av kilometer med rørledning brukes, så regulatoriske krav ville være relativt enkle.
Ingenting av dette har tidligere fjernet opposisjonen i Legaults regjering. Men krigen i Ukraina og dens innvirkning på Europas energisituasjon har tilsynelatende gitt CAQ mat til ettertanke (jeg sier "tilsynelatende" fordi oppfordringer til en regjering som ikke bryr seg om sine egne minoriteter, enn si engelskspråklige media, har ikke blitt returnert).
Bransjekilder sier at da Legault møtte Tysklands forbundskansler Olaf Scholz i fjor høst, fortalte statsministeren (som angivelig tidligere var for ressursutvikling) Scholz at han hadde et opinionsproblem i Quebec som nettopp ble løst hvis folk kom fra utenfor provinsen ( som Scholz) og ba om provinsgassen. Kansleren var i Canada i august i fjor for et tredagers besøk for å utforske alternativer for energisikkerhet og ren teknologi.
Nøyaktigheten til Legault-Scholz-børsen er ukjent. Det som er registrert er svaret fra Quebecs finansminister Eric Girard da han ble spurt i et intervju i fjor om utsiktene til å revitalisere Saguenay-prosjektet.
Girard sa at hvis allierte som Tyskland, Italia og Spania sa at de trengte LNG, ville situasjonen endre seg. Han sa at artikkel 6 i Parisavtalen sier at utslippene kan økes hvis sluttbrukerne reduserer utslippene sine. Ettersom Tyskland er i ferd med å restarte kullkraftverk for å erstatte russiske gassforsyninger, vil økt gassproduksjon i Canada redusere kullforbruket i Europa. Men han sa for at dette skal skje, er det nødvendig med faste kontrakter og forpliktelser fra Europa. "Det vil si, hvis det er faste forpliktelser til å kjøpe flytende naturgass, som er bevist å erstatte mer forurensende energier som kull eller olje, og prosjektlederne ... beviser at de er i stand til å ta sitt miljøansvar, er det situasjonen." endret seg så fullstendig fordi det nå er en troverdig kjøper med muligheten til å sikre langsiktige avtaler, sa Girard.

Statsminister Justin Trudeau ser på mens Tysklands forbundskansler Olaf Scholz taler til media i Stephenville, NL 23. august 2022 under et tredagers besøk i Canada. Foto av Adrian Wyld / The Canadian Press
Faste forpliktelser fra Europa ser ut til å være den største snublesteinen for enhver LNG-utbygging i Quebec.
Da Scholz møtte Justin Trudeau i fjor, uttrykte statsministeren skepsis til forretningssaken til kanadisk LNG som en løsning på Europas energiproblemer. "Det har aldri vært en sterk forretningsskikk" for østkystens LNG-terminaler, sa han.
Den spanske energigiganten Repsol, som vurderer å konvertere et LNG-mottaksanlegg i New Brunswick, har sagt at det vil trenge 15- til 20-årskontrakter fra en kjøper og ny rørledningsinfrastruktur for å sikre at anlegget fungerer. Ikke bli en strandet eiendel vil få land til å flytte vekk fra fossilt brensel.
Tyskland har i mellomtiden signert en 15-årig avtale for LNG med Qatar, men den vil kun erstatte 6 prosent av gassen Russland leverte før invaderen av Ukraina. Det er helt klart behov for mer, og tyskere har uttrykt en preferanse for at det skal komme fra en pålitelig, pålitelig kilde som Canada.
Questerre-formann Bjørn Inge Tonnessen var i Ottawa denne uken for å snakke for Quebec før en rekke diplomatiske oppdrag. Sent i fjor møtte han også Quebec-ministeren for økonomi og energi Pierre Fitzgibbon.
"Når vi hører statsminister Trudeau fortelle tyskerne at det ikke er noen forretningsmessige argumenter for LNG i Europa, sier vi: "Vent litt, det er det," sa han.
Questerre har oppdaget et gassfelt på opptil 600 milliarder kubikkmeter eller 21 billioner kubikkfot (tcf). Det er mye bensin - 1 tcf er omtrent 1 milliard dollar.
«Det er en etterspørsel. (Europeerne) vil gjerne ha LNG fra Canada, men de har sett til Qatar og Mosambik. Men Canada er den nærmeste energien som finnes, sa Tonnessen.
Questerre og andre produsenter som Utica Resources saksøker i retten for milliarder av dollar i erstatning fra Quebec, og hevder at provinsen effektivt eksproprierte ressursene sine med forbudet mot gassproduksjon. "Vi vil heller gjøre forretninger til beste for oss alle, inkludert Europa, i stedet for å gå til retten," sa Tonnessen.
For at det i det hele tatt skal ha en sjanse, er det nå opp til produsentene å sikre langsiktige avtaler og avsløre Quebec-regjeringens bløff.

Peter Sellers
12.02.2023 kl 16:45 31162

@elnomi, vel vi for nå se på det da!! Det er jo sånn at det er bevegelse og en indikasjon på at noe er i ferd med å skje så å utelukke er vel litt tidlig:))
Slettet bruker
12.02.2023 kl 16:47 31134

Takk søkeren 👍 Det ser lovende ud 😉
1013
12.02.2023 kl 17:42 30908

Så skal du da bare lade være med at købe aktier.
NA2
12.02.2023 kl 17:43 30878

Hei elnomi, da får jeg sitere Domus som sa dette i fjor vedr Questerre og mulighetene for utvinning, ALT ER IKKE SKREVET I STEIN :-)

Domus
23.08.2022 kl 20:48
4128
sigj2 skrev
Ja det kommer nok imorgen at forbudet nå er gjeldende,hva ellers skal komme?

Alt er ikke skrevet i stein.
minsin
12.02.2023 kl 19:04 30630

hmm tror det må skilles litt mellom prosjektene , "GNL Quebecs Energie Saguenay " forblir dødt (... enn så lenge) - til det er det for stor motstand og det er først og fremst dette prosjektet Legualt mener at det ikke er "sosialt akseptabelt"
Lowlands er det helt klart diskusjoner rundt, og det er der kildene mener døren står på gløtt.
Det er vesentlige forskjeller på disse to prosjektene.. i forhold til miljø og befolkningens innstilling




fjellape
12.02.2023 kl 20:30 30346

Énergie Saguenay project fikk ikke byggetilatelse til utskipingshavna i Quebec.
Etter det avslaget har jeg inntrykk av at ingen tør å satse penger på å utrede andre utskipingsalternativer i Quebec.
elnomi
13.02.2023 kl 11:41 29574

Kan det skje at det blir ja for QEC?
Oppsiden er jo spinnvill (+kr 30-50) om det skjer, bør kanskje inn i en portefølje for 2023 mens kursen enda er på lave 2 tallet?
MC Axel
13.02.2023 kl 11:46 29512

Great news!

"New Era for Natural Resources and Reconciliation: Josiah Haynes - Resource Works - Energy News for the Canadian Oil & Gas Industry

energynow.ca"

"Earlier this week, the Conservative Party announced the launch of consultations to develop a new policy regarding a potential optional revenue model that would give First Nations communities more direct fiscal revenues from resource projects on their lands. The proposal announced by Conservative leader Pierre Poilievre seeks to address the long-standing issues of poverty, substandard housing, unsafe drinking water, and unemployment.

It’s a big shift for the Conservatives."






From:

minsin
I dag kl 11:28
199
https://energynow.ca/2023/02/new-era-for-natural-resources-and-reconciliation-josiah-haynes-resource-works/

d12m
13.02.2023 kl 11:46 29505

Hentet fra QEC-kanalen på Xtrainvestor

"Dette er en enkel NAV-beregning, der kun antatt minimum-erstatning (= refusjon av historisk kost) for Quebec-gass er inkludert, dvs worst-case betraktning. Beregningen er pr Q3, men om vi inkluderer antatt cash-flow for Q4, havner core-NAV på ca kr 8/aksje - eksl. evt. Quebec-verdier:

QEC-NAV eks Quebec:
NAV10% exist production 270
Min erst. Quebec 165
NETTO-CASH Q3 14
NAV 449
NAV/aksje 7,95"


Noen med kommentarer eller synspunkt på det?
Redigert 13.02.2023 kl 11:46 Du må logge inn for å svare
The Gun
13.02.2023 kl 14:28 28947

tja
NA2
13.02.2023 kl 15:47 28574

hei, vi skal videre opp folkens dette er bare begynnelsen. Snart kommer Q4 og ikke minst oppdatering på om vi får utvinning i Lowlands så hold på aksjene vi har mye å glede oss til :-)
NA2
13.02.2023 kl 16:44 28382

Hei, Questerre en av dagens børsvinnere på OSE la oss håpe vi skal ytterligere opp i morgen :-)
MC Axel
14.02.2023 kl 14:04 27728

The door is about to open and the pressure is great from Canada's allies to get LNG and several of them have approached the Quebec government directly! Tonnessen himself says that something is happening regarding Quebec 😁
I-oil
14.02.2023 kl 14:10 27669

Enig med deg i at aksjen er spennende og med en potensiell meget stor oppside (bl.a erstatning fra Canadiske stat samt mulig LNG eksport til Europa).

Inngang på omlag 2 kroner bør være veldig gunstig
X-43 scramjet
14.02.2023 kl 14:13 27634

Gleder meg til oppturen i QEC, denne kan bli en positiv overraskelse til våren. Billig aksje i forhold til potensielle triggere som kan løfte QEC 2 sifret
MC Axel
15.02.2023 kl 20:33 27028

It's not impossible!

Wednesday, February 15, 2023

"Poilievre’s First Nations consultations demonstrate ‘maturity,’ reconciliation no longer partisan issue, say strategists

If genuine, the Conservative leader's ‘change of tune’ on reconciliation could be a game-changer for the party's troubled relationship with Indigenous Peoples, say strategists."


https://www.hilltimes.com/story/2023/02/01/poilievres-first-nations-consultations-demonstrate-maturity-reconciliation-no-longer-partisan-issue-say-strategists/366491/
MC Axel
18.02.2023 kl 00:38 26419

PathwaysAlliance

@PathwaysNetZero

Today was an important one spent at the National Coalition of Chiefs Clean Energy Summit. Our President Kendall Dilling spoke at the event highlighting how we will work with Indigenous communities to create more economic opportunities in the future.


https://mobile.twitter.com/PathwaysNetZero/status/1626706820101283848?cxt=HHwWkIC93f7OnJMtAAAA


===================

Questerre energy - Frog Lake First Nation etc.




Melissa Mbarki

@MelissaMbarki

·

5 t

Providing the increased energy needed tomorrow with lower environmental impacts than today is the challenge.

@mrbinnion

1/

1

1

3

Melissa Mbarki

@MelissaMbarki

·

5 t

Carbon tech the answer? Reduce, reuse and return. Reduce emissions, recycle CO2, carbon capture and underground storage. 2/



Melissa Mbarki

@MelissaMbarki

Zero emission hub designs: Questerre Energy Zero Emission Hub and Frog Lake Zero Emissions Hub. Next step connecting hubs by pipeline. 3/



https://mobile.twitter.com/MelissaMbarki/status/1626645473095462912


=======

Indigenous Partnership Catalyst for Energy Transition and Zero Carbon Future

by Joseph | Aug 9, 2021


https://kanataclean.com/2021/08/09/indigenous-partnership-catalyst-for-energy-transition-and-zero-carbon-future/
Redigert 18.02.2023 kl 00:52 Du må logge inn for å svare
Kvike11
18.02.2023 kl 03:30 26302

Quebec regering er allerede så dybt involdveret i levering af gas mm til EU, at det snart er svært at stoppe.
Er sikker på at Francois Legault, til trods for sin stædighed og et mindre tal bagved sig, er klar over at toget er kørt.
De indrømmer direkte at de kan leverer gas og at der findes gas som kan forsyne EU i mindst 25 år og QEC kan leverer det meste af dette.
Erstatning vil blive astronimisk hvis QEC ikke får tilladelsen. Mir gæt er ca kurs 25, og laves der en aftale med EU om levering A.S.P., vil der nok laves et selskab der står for udgifterne, evt. EU vil betale milliarder bare for at sikre sig leverancen., kurs 150- 200
Win-Win for QEC uanset udfald,
og enten fallit for Legault, eller velfærd for befolkningen og landet.
Der skal ikke mange rygter til før vi ser kurs 10
Smørolja
18.02.2023 kl 07:36 26097

There are no new news 😀😀🙃🙃😄😄
tynnidioten
18.02.2023 kl 08:23 25964

You will not get an answer from MC Axel.
MC Axel
18.02.2023 kl 10:40 25590

Agree and you can also see that there are several environmental solutions to choose from
googleearth11
18.02.2023 kl 11:38 25410

Får heller aldri noen nyheter. Blir nødt til å blokkere våset hans.
Slettet bruker
18.02.2023 kl 14:22 25054

Inden 23. Marts har vi brudt igennem 2,30 - 2,60 og testet 3,20 NOK 😉…….med nyheder om erstatning eller udvinding, så taler vi tocifret tal.
elnomi
18.02.2023 kl 15:40 24845

Hvis QEC får ja, kan dette bli et av de råeste casene kursmessig gjennom alle tider på ose. Selv et lite beløp (5 eller 6 siffer) kan være nok til å sikre et økonomisk uavhengig liv.
Har dere fått QEC med i porteføljen?
googleearth11
18.02.2023 kl 17:48 24551

Men det er fortsatt ekstremt dersom og hvis. Bedre å tenke at den er kraftig underpriset ifht. verdiene og inntjeningen. Burde ende på mellom 4 og 7 i slutten av året, slik minsin har regnet ut.
Slettet bruker
18.02.2023 kl 22:33 24030

Hvor mange Qec aksjer har dere sånn ca?
MC Axel
18.02.2023 kl 22:35 23991

You have to say that LNG in Canada has a business case when EU wants long LNG contracts!


LNG

US LNG Firms Urged to Help Bolster European Supply

Copyright © 2023 Energy Intelligence Group

Fri, Feb 17, 2023

Authors

Eric Thorp, London

Emily Meredith, Washington





"So we need to bring the value-add of the EU to aggregating the demand and making sure creditworthiness is good enough for the suppliers and combine it with long-term contracts," he added.


https://www.energyintel.com/00000186-5b19-dcc7-add6-5b1fdca90003


The EU is inviting US LNG producers to engage in the bloc's joint gas procurement platform in hopes that North America can help secure sufficient gas supplies for Europe ahead of next winter.


https://mobile.twitter.com/CanadaAction/status/1627022425308430342?cxt=HHwWjIDU4dCRrJQtAAAA
Redigert 18.02.2023 kl 22:36 Du må logge inn for å svare