PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 428928

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
E Desperados
03.11.2023 kl 12:31 5565

Aldri feil med positive oppdateringer fra selveste Fluefiskeren :)
Kvike11
03.11.2023 kl 12:41 5514

Tak til fluefiskeren, for de positive nyheder.
Burde give højere kurs, men så længe der er en stor aktionær der er på røven og som sælger for enhver pris, har kursen svært ved at blive højere.
Alle ved at kursen burde være langt højere.
Heldigvis er de begyndt med kvartalstal, så nu har selskabet masser af tid til at lave det helt store show, og forklarer hvorfor kursen ikke er højere, og hvad de vil gøre ved det.
Forventer stigning i kurs, der er stigning i salg af olie, der er nyt gasprojekt på vej, og Senegal må snart blive offentliggjort.
Alt i alt en spændende tid vi går i møde, med god nyheds strøm.
nkamok
03.11.2023 kl 13:11 5481

Tak for det 😊Tænker da, at du bare skal fortsætte med at skrive her, og så ikke lade dig gå så meget på af troldene 😉👍🏻😎
Bsingh
03.11.2023 kl 14:43 5325

Det var en god mann å høre fra. Og med gode momenter i baklomma som vanlig :)
nkamok
03.11.2023 kl 17:17 5246

Du havde tilsyneladende en god indvirkning på kursen i dag efter nogle røde dage 🤩👍🏻🙏🏻
Flodhest82
03.11.2023 kl 17:33 5275

Eg tenker heller ikke at det er krise at han selger. Men problemet er at det ikke finnes nok kjøpere til å ta mot aksjene, så kursen faller jevnt og trutt. Vi må tilbake til juni for å finne en fredag der kursen sluttet lavere. Så lenge selskapet ikke vil kjøpe tilbake aksjer, så trenger vi ikke flere aksjer til salgs. Men syntes og det er rart at ikke en av de større aksjonærene plukker disse aksjene til dagens pris
klaesp
03.11.2023 kl 19:43 5146

Er ganske sikker på at aksjen vil falle videre så lenge selskapet har økokrim sakene uavklart.
mimer
03.11.2023 kl 20:31 5156

Bifalles. Kan invitere dere på fluefiskeren / The Fly Fisher, eller "flua" som man sier her i nabolaget, når ting har utspilt seg som vi tenker 🤠 🍺
EspedalH
03.11.2023 kl 23:45 5091

De har jo ikke det. Men viss mange nok har den oppfatningen, så er det nok litt av grunnen til at folk ikke kjøper…
Makrobaronen
06.11.2023 kl 10:32 4524

Lurer på hva som skal til for å få denne opp på et normalt nivå med normale multipler for bransjen?

Helt sjukt hvor billig pnor er
E Desperados
06.11.2023 kl 10:57 4451

Hvis selskapet på Q3-presentasjonen melder om utbytte så snart 2023-regnskapet er godkjent så tipper jeg vi får se IOX-prosenter ganske så raskt her.
Mdg1
06.11.2023 kl 12:21 4342

Nå har saken mot Søvold og Ludvigsen pågått i snart to år. Om økokrim hadde hatt noe som helst grunnlag til å gå videre mot selskapet ville vel det ha skjedd på et tidligere tidspunkt. De trenger jo ikke å vente på at saken mot to enkeltpersoner har beslutning om de mener selskapet har gjort noe gale. På to år har økokrim hatt god tid på å finne eventuelle ureglementerte handlinger av Pnor. Når de enda ikke har gått til sak mot selskapet betyr det i mine øyne at de ikke har noe som helst som drar selskapet inn i saken.
Bsingh
06.11.2023 kl 12:39 4291

Syntes det også begynner å virke som at de ikke har noe som helst på Søvold/Ludvigsen heller jeg Mdg1. Enig i det du sier, virker lite sannsynlig at selskapet plutselig skal bli dratt inn nå. Ser mer ut som at de ikke har noe som helst på hverken selskap eller privatpersoner, men disse politikerne har jo spist opp en del ressurser hos ØK i det siste. La oss håpe at de konkluderer med noe snart. Å la en slik sak henge over folk i flere år er vell vanlig praksis hos ØK, før man eventuelt skjønner at det er på tide å la det gå. Skal ikke uttale meg skråsikkert så klart, men om de hadde hatt noe håndfast, så skulle man tro at de hadde mer fremgang i sakene mot privatpersonene.
klaesp
06.11.2023 kl 12:44 4286

Siden de holder på enda, betyr jo at de fortsatt er nærme et gjennombrudd i saken.
Alternativt hadde de avsluttet prosessen.
mimer
06.11.2023 kl 12:58 4239

Eh, nei, det trenger absolutt ikke bety at de "fortsatt er nærme et gjennombrudd i saken". Det er vel noe du håper / tror. Det kan likeså godt bety saken ligger uvirksom fordi de ikke finner noe nytt, og at de har andre saker som prioriteres. Tror mest på det siste, de fleste saker som har pågått over flere år blir vel til slutt henlagt?
klaesp
06.11.2023 kl 13:08 4209

Når man sitter med aksjer er det vanskelig å vinkle et objektivt syn..Tror du virkelig at økokrim sitter å tvinner tommeltotter. ?
Bsingh
06.11.2023 kl 13:13 4179

Hvis man i tillegg legger til at styreformann er sjekket ut av saken, så tyder jo det på at de egentlig ikke har hatt så mye på han (Selvom de åpnet sak mot han, og i tillegg varslet DOJ). Håpet er vell at de har like lite på Søvold/Ludvigsen. Tiden vil så klart vise. Å være så skråsikker på et gitt utfall, basert på din egen ønsketenking klaesp blir bare rart egentlig. Når man ikke sitter med aksjer, er det tydeligvis også vanskelig å være objektiv.

"Etter at Økokrim i 11 år hadde hatt en skattesak gående mot riggselskapet Transocean og tre norske rådgivere, trakk de hele saken i 2016.

Da hadde Økokrim anket deler av tingrettens dom der samtlige tiltalte ble frifunnet, men Økokrim-sjefen valgte etter hvert å trekke anken.

I kjølvannet av saken har staten blitt dømt til å betale 42 millioner kroner i erstatning til to Transocean-selskaper og de to skatteadvokatene i Borgarting lagmannsrett." Der har du hvertfall et veldig grovt tilfelle, og det er ikke det eneste. Ja, de sitter tydeligvis og tvinner tommeltotter når de bare trekker en sak etter 11 år.
Mdg1
06.11.2023 kl 13:24 4159

Nei, men det de ikke har klart å få ut av Kongo på to år får de aldri tak i. De hadde helst sikkert dratt inn selskapet mye tidligere om de mente de var part i saken
Mdg1
06.11.2023 kl 13:26 4266

De skulle ha brukt like lang tid på saken mot Finnes. Da hadde det blitt brudulje
E Desperados
06.11.2023 kl 13:33 4222

De tvinner definitivt ikke tommeltotter hos Økokrim, men de har nå ennå ikke publisert tall for 2022, så vi får ta 2021-tallene:

https://www.okokrim.no/statistikk.549353.no.html

Statistikk for de siste 8 årene i statistikken:
-Gjennomsnittelig domfelleprosent er på 87 %
-6,3 % av alle rettskraftige avgjørelser ender med fellende dom mot selskaper.

Rent statistisk så ender altså 5,55 % av alle Økokrim-saker i fellende dom mot et selskap. Dersom du mener sannsynligheten for at selskapet får en dom mot seg er større enn 5,55 % så belys oss gjerne med din kunnskap/synsing.
Bsingh
06.11.2023 kl 13:45 4205

Å påføre småaksjonærer tap har høyere prioritet tydeligvis Mdg1.
Slettet bruker
06.11.2023 kl 14:12 4325

Godt å se at menigheten fortsatt har ståltro på selskapet og også fint å se at troen fortsatt vokser etterhvert som kursen faller:). Da vil dere høyst sannsynlig få mye å glede dere over fremover:)

Flodhest82
06.11.2023 kl 14:18 4515

Kjenner at det begynner å gjøre vondt. Olja ligger fint mellom 85 og 90 $ fatet, de store oljeselskapene er opp 100 $ siste 24 mnd pluss de betaler store utbytter, når skal Pnor komme etter ?
hofa
06.11.2023 kl 15:14 4346

Sagen kan sagtens være afsluttet og henlagt, men det har øko ikke travlt med at indrømme, de håber vel på, at der dukker et eller andet op, de kan undskylde sig med.
polion
06.11.2023 kl 17:13 4186

Kan saktens også være at for den videre etterforskning, så ser Økokrim seg nødsaget til å møte opp i Kongo. Med fare for egen sikkerhet, sitter selvsagt dette uhyre langt inne, følgelig har det hele stoppet opp her. Vil si at bare en nokså stor idiot hadde reist til nevnte land, spesielt hvis det er øvrighetspersoner (herunder presidentdattera) som det skal settes søkelys på.
PS. Enhver henleggelse fra Økokrim's side, blir dog å se på som et prestisjenederlag for nevnte. Og i mellomtiden, sitter Økokrim rolig og håper på at eksisterende president skal bli styrtet slik at de forhåpentligvis kan få litt gratishjelp i saken.
markie
06.11.2023 kl 18:25 4039

Vi satser på at de etterhvert deler med seg med aksjonærer. Billig og kjøpe andeler her. Spesielt når vi ser til selskapets inntjening nå og enorme potensial fremover..

På tross av veldig gode resultater siste 1,5 år er kursen uforandret. På et tidspunkt kommer den.
Alle disse positive nyheter gir ingen verdi økning. Negative nyheter er det langt mellom. .
Tm3P
06.11.2023 kl 19:18 3981

Doblet meg over natta ifjor på Rak Petroleum som hadde en lignende utvikling og volum som Petronor.
Kan fort skje her og hvis de riktige nyhetene kommer. De underliggende verdiene ligger der.
Makrobaronen
07.11.2023 kl 08:35 3606

Enig! Derfor våkner jeg hver morgen med litt spenning. Problemet er jo at ting tar tid og ledelsen scorer lavt med markedsføre seg selv og melde de gode nyhetene når de kommer. Man må være sherlock holmes for å finne ut hvor store verdier som ligger her, fordi de så vidt noe som helst. De gjør akkurat minstekravet. Våkner ledelsen i PNOR så får vi mye avkastning bare der. Kommer det noen gode nyheter også kan det bli russiske prosenter og mange PNOR millionærer på kort tid.
Flodhest82
07.11.2023 kl 11:33 3363

Spm er hvorfor de ikke fremhever seg selv mer, man begynner å lure på om de vil ha så lav kurs som mulig
Nacobo
07.11.2023 kl 11:56 3309

For min del så er det bare flott om kursen holder seg her nede til starten av neste år 🤣🙈
Redigert 07.11.2023 kl 11:56 Du må logge inn for å svare
Tm3P
07.11.2023 kl 12:27 3297

Heller mer mot at de bare er likegyldige til kursen. Man kan alltids spekulere i at de vil lure unna verdier fra småaksjonærene via et oppkjøp til lav kurs. Men for min del tenker jeg at det ikke god nok risk/reward når de allerede har økokrims øyne rettet mot seg og de 3 største aksjonærene sitter med 2/3 av alle aksjer.
Mdg1
07.11.2023 kl 12:38 3295

Selskapet har ikke planer om flere emisjoner. da er kursen av lite betydning. Så lenge Søvold må selge aksjer for å få ned belåning så vil ikke kursen gå opp
Flodhest82
07.11.2023 kl 13:03 3259

Kanskje kursen har liten betydning, men det er normalt å fremme alt som er positivt for selskapet når en leverer rapporter, og eller børsmeldinger. Her i selskapet virker det som man prøver å gjemme mest mulig lengst bar i en rapport, sånn at færrest mulig ser det. De aller fleste selskaper er og interessert i at kursutviklingen følger utviklingen til selskapet. Aldri hørt før at det er om å gjøre å holde kursen lavest mulig
Tm3P
07.11.2023 kl 13:36 3193

På presentasjonen fra Pareto som de har børsmeldt så viser dette på de 2 første sidene:

-Markedsverdi på $112m
-Net cash posisjon på $18m
-Cash flow fra drift i første halvår på $42m
-Produksjon
-Info om salg av lisens på opp til $85m og at de vil motta $25m i oktober

Hva er det de gjemmer? Alt dette skriker jo kjøp på papiret.
Mdg1
07.11.2023 kl 13:39 3179

Vi får vel vente til q4 rapporten. Da fører de 25m$ for lisenssalg første del og 30m$ i løft. Q3 har vel bare løftet som ble utført i juli på 19,5m$. Kan trøste oss med at kontantbeholdninen vokser i alle rapporter. Så håper jeg de får avtale som gjør at de kan løfte mere olje i januar. Om det ikke blir løft før i midten av januar vil de sitte på i alle fall 700 000 tønner netto.. Potensielt om de får avtale som gjør at de kan løfte alt så kan de få utbetaling på mellom 500 - 600 mill i januar.

Da vil vi kunne se at selskapet prises til godt under kassabeholdning
Redigert 07.11.2023 kl 13:41 Du må logge inn for å svare
Tm3P
07.11.2023 kl 15:38 2972

700k netto hørtes litt mye ut, hvor får du det fra? Ser selskapet selv skriver at de regner med over 450k ved årsslutt.
Makrobaronen
07.11.2023 kl 18:03 2814

Lurer på hvor kursen hadde havnet hvis noen større ville inn. Si de skulle kjøpt 1-3 million aksjer, hvilke pris hadde de blitt slukt på. Virker som selgerene vil ut for en hver pris, selvom markedsverdi snart er under cashbeholdningen. HEELT sykt hvor lave multiple denne har.
Trymte
07.11.2023 kl 18:42 3062

Var vi ikke nærmest lovet et svar på Senegal-saken i løpet av september? Var det september-24 de siktet til?
Flodhest82
07.11.2023 kl 18:57 3071

Helt enig, veldig rart at det alltid er noen som er villig til å pushe kursen nedover