<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bilgigant trekker seg ut av Russland

Bilgiganten Mercedes-Benz trekker seg fullstendig ut av Russland.

Publisert 26. okt. 2022 kl. 13.08
Oppdatert 26. okt. 2022 klokken 14.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
Biler Mercedes-Benz i et utstillingslokale i Berlin, Tyskland. Bloomberg

Mercedes-Benz kunngjorde onsdag at de ville trekke seg helt ut av det russiske markedet.

Alle aksjene i bilforhandlerens russiske datterselskaper blir solgt til den russiske bilforhandlerkjeden Avtodom, ifølge Reuters

Nissan tok denne måneden et tap på nesten 700 millioner dollar ved å selge virksomheten sin i Russland for én euro. Renault gjorde det samme, og solgte sin majoritetsandel i russiske Avtovaz for én rubel.

«Endelig gjennomføring av transaksjonen er avhengig av myndighetens godkjenning og implementering av kontraktsmessig avtalte betingelser,» sa Mercedes finansdirektør Harald Wilhelm da han presenterte tall for tredje kvartal onsdag.

Kraftig salgsfall

Wilhelm presiserte at transaksjonen ikke er forventet å gi noen ytterligere effekter når det gjelder konsernets lønnsomhet enn det som er kommunisert tidligere. 

Mercedes stanset produksjonen i Russland i begynnelsen av mars, ifølge Reuters. 

Fra januar til september i år ble det solgt 9.558 Mercedes-biler i Russland, noe som er en nedgang på 72,8 prosent fra året før, ifølge Association of European Businesses (AEB).