<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norsk hedgefond-milliardær pøser penger inn i biotech

Men er fortsatt kraftig i minus i det som til nå har vært et blytungt år for hedgefond. 

    Publisert 25. juli 2016 kl. 10.36
    Oppdatert 25. juli 2016 klokken 10.38
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 355 ord

    Selv om Ole Andreas Halvorsen og det suksessrike hedgefondet hans, Viking Global Investors, skal ha tapt opp mot en milliard dollar på feilslåtte investeringer i legemiddelindustrien tidligere i år, gjør ikke det at de har mistet troen på bransjen. Snarere tvert imot.I midten av juli ble det offentliggjort at hedgefondet til den norske mangemilliardæren har gjort en stor investering i det som omtales som et av de aller heteste Biotech-selskapene.Det omtalte selskapet er Roivant Sciences, et privat holdingselskap som spesialiserer seg på «neglisjerte og glemte» legemidler.Roivant som er grunnlagt av tidligere hedgefondforvalter, Vivek Ramaswamy, har det siste året gjort masse transaksjoner for å forfølge målet sitt som ifølge deres egen hjemmeside er å redusere tiden og kostnaden ved å utvikle nye medisiner for pasienter, og å dele disse besparelsene med helsevesenet.Viking Global Investors kom ifølge en melding til SEC, inn på eiersiden til Roivant Sciences i desember i fjor og har deretter kommet inn på eiersiden i minst to selskaper til som er spunnet ut av Roivant.Et av disse er Axovant Sciences som ble børsnotert i fjor i det som ifølge Forbes er den største Biotech-børsnoteringen i USA noensinne. Legemiddelskapet ble verdsatt til 360 millioner dollar i forbindelse med noteringen, og er hovedsakelig fokusert på å utvikling og kommersialisering av medisiner for behandling av nevrogenerative lidelser som inkluderer MS og Parkinsons.I tillegg til ledemiddel - og energiaksjer, som Hegnar.no tidligere har omtalt, er Viking Global Investors også tungt inne i de største teknologiselskapene, også kjent som FANG-aksjene. Akronymet står for Facebook, Amazon, Netflix og Google, der alle utenom Netflix har hatt solid utvikling det siste halvåret.Så langt i år har det gått trått for hedgefond-industrien. Ifølge Bloomberg har det ikke vært større kapitalflukt fra disse fondene siden 2009, og Forbes skriver at den gjennomsnittlige avkastningen i første halvdel av 2016 var på beskjedne 1,6 prosent.For fondet til Halvorsen har det gått enda tråere med en negativ avkastning på 2,5 prosent bare i juni og en nedgang på totalt 5,8 prosent i første halvår. Store deler av nedgangen skyldes tapet på Valeant Pharmaceuticals som de solgte seg helt ut av i løpet av første kvartal.