<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

ISDA: Norske Skog har misligholdt lån

Kan utløse forsikringsutbetalinger i milliardklassen, men det har ingen betydning for selskapet. 

  Publisert 16. aug. 2017 kl. 17.10
  Oppdatert 16. aug. 2017 klokken 17.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 166 ord
  Norske Skog - Foto: Scanpix

  International Swaps and Derivatives Association (ISDA) har slått fast at Norske Skog hadde en misligholdshendelse i juli, melder Bloomberg, ifølge TDN Finans. Dermed har en CDS - Credit Default Swap - på selskapets pantesikrede lån på 290 millioner euro blitt utløst. Det betyr at investorer som har forsikret seg mot at Norske Skog ville misligholde gjelden sin antagelig kan cashe inn. Totalt er det solgt CDS'er  brutto for 35 milliarder kroner i Norske Skog, skrev DN i forrige uke og viste til datatjenesten DTCC. Nettotallet er rundt 1,7 milliarder kroner. Selskapet selv innrømmet i slutten av juli å være i mislighold på det ene lånet ettersom de ikke ville betaler renter til långiverne under den pågående rekapitaliseringsprosessen. Kjøp og salg av CDS'er foregår mellom finansielle investorer, og har ingen direkte påvirkning på Norske Skog. Ble nedgradertKredittvurderingsbyrået S&P Global Ratings nedgraderte forøvrig Norske Skogs kredittrating 18. juli til "SD" - selective default - fra "CC/C". Byrået anså stillstandsavtalen selskapet hadde inngått med eierne av selskapets senior sikrede obligasjoner som et brudd på kontraktsbetingelsene.