<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Corona vil ha cannabis

Constellation Brands blir sannsynligvis majoritetseier i ledende cannabisaktør.

Publisert 15:34 16. aug. 2018
Oppdatert 15:42 16. aug. 2018
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
Eric Engman

Constellation Brands, produsenten av det velkjente ølmerket Corona, styrker sitt samarbeid med cannabisselskapet Canopy Growth ved å øke sin eierandel fra 10 til 38 prosent.Canopy Growth, med den kledelige tickeren WEED, er en global leder innen produksjon, markedsføring, kompetanse og salg av cannabis. Corona-produsenten vil kjøpe 104,5 millioner aksjer til 48,60 dollar per aksje, noe som utgjør en premie på over 50 prosent på sluttkursen tirsdag.Selskapet får også warrents som ved innløsning vil gi Canopy ytterligere 4,5 millarder dollar med frisk kapital, samtidig som Censtellation vil bli majoritetseier med over 50 prosent av de utestående aksjene, skriver Marketwatch.- Selv om det er noe kannibaliseringsrisiko for Constellation Brands med deres portefølje av øl og alkohol, tror vi at det strategiske partnerskapet vil gi tilvekst til kjernevirksomheten for Constellation brands. Avtalen åpner døren til et enormt, utilfredsstilt globalt marked, sier Bonnie Herzog, analytiker hos Wells Fargo, til Marketwatch.Aksjonærene liker kombinasjonen av øl og cannabis og sender aksjen til 42,20 dollar onsdag, opp 31,26 prosent.WEED-aksjen sto i all-time HIGH i juni på 47,76 dollar, 1,7 prosent lavere enn kjøpskursen Constellation Brands vil betale.