<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Altors QNTM Group vurderer børsnotering: Kjøper nytt dansk tek-selskap

Teknologiselskapet som ble spunnet ut av Altor fortsetter å vokse. Nå sikrer de seg sitt andre danske teknologiselskap.

Publisert 16. sep. 2021 kl. 13.23
Oppdatert 17. sep. 2021 klokken 09.29
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 728 ord
Eivind Roald, administrerende direktør i Quantum Group (QNTM) - eid av Altor Equity Foto: QNTM Group / Altor

I januar i år annonserte oppkjøpsfondet Altor at de hadde etablert en ny teknologisatsing kalt QNTM Group (uttales Quantum, journ.anm.)

Satsingen ledes av Eivind Roald. Han har bakgrunn som toppsjef for HP i Norge og etter flere år i konsernledelsen i SAS ble det i 2017 kjent at han gikk over til Altor.

QNTM Group fikk fra start ansvaret for en del teknologiselskaper som hadde ligget i Altor-porteføljen, men har raskt begynt arbeidet med å gjøre flere oppkjøp.

Nå er det Århus-baserte Raptor Services som QNTM kjøper seg inn i med en majoritetsandel. Hvor stor investeringen er går QNTM ikke ut med.

I tillegg til dette vil man også vurdere en børsnotering av hele QNTM Group:

– Vi vil vurdere en børsnotering innen de neste to til tre årene, sier administrerende direktør Eivind Roald i QNTM i et intervju med Finansavisen TV.

– Slik utviklingen er i den typen selskaper vi investerer i og utviklingen på feltet vårt, vil det være naturlig å gå til markedet for å hente kapital og akselerere en global vekst. Nå har vi fokus på Norden, men vi har ambisjoner om å bli en global aktør, fortsetter Roald.

Se intervjuet med QNTM-sjef Eivind Roald her:

Eivind Roald, QNTM

Automatiserte anbefalinger

Raptor ble startet i 2013 og leverer løsninger for produktanbefalinger, personalisering og kundedata.

– Når du går inn i en nettbutikk, som Bauhaus, Schibsted eller TUI som er kunder av dem, så får du som kunde anbefalt mer presise produkter eller tjenester, basert på dine interesser eller hvordan du har søkt på sidene. Det gir økt konvertering og økte inntekter for butikkene, sier Roald og fortsetter:

– Det beste eksempelet er at de har den største nettmatselskapet i Danmark, Nemlig.com, som kunde. Hvis man bygger en handleliste og legger til en juice som viser seg å være utsolgt, gir den deg umiddelbart en anbefaling på en annen juice, kanskje fra en annen leverandør.

Oppkjøpet utfyller dermed QNTMs eierskap i et annet dansk teknologiselskap, Hesehus, som leverer e-handel- og nettbutikkløsninger for privat- og bedriftsmarkedet.

Raptor-sjefen skal lede intern gruppe

QNTM organiserer eierskapet i sine ulike selskaper i såkalte vertikaler, der man samler selskaper som sammen kan utfylle hverandre eller oppnå salgssynergier.

Fra før har QNTM blant annet en vertikal med konsulent- og designselskaper innenfor teknologisfæren, samt en vertikal for e-handel der Hesehus ligger.

Raptor plasseres i en ny vertikal spesialisert mot nettoptimalisering og denne skal ledes av Raptor-sjef Kenneth Boll.

– Vi har identifisert rundt 20 selskaper som vi vurderer å gjøre oppkjøp av og legge inn i denne gruppen, sier Roald.

– Vi så etter en partner som kunne støtte oss i skaleringen og veksten av våre tjenester utenfor Danmark, med den samme visjonen og lidenskapen som vi har. I QNTM fant vi noe annerledes enn bare et private equity-fond - vi fant et økosystem med andre selskaper innen vår industri som vi ser frem til å samarbeide med, sier Boll i en uttalelse.

– Er det litt tilfeldig at det andre oppkjøpet også kommer i Danmark eller er det noe med Danmark?

– Da vi så på programvareselskaper er det ganske interessant å se at vi registrerer at mange av de ligger i Danmark. Jeg tror kanskje det har noe med at Danmark er et veldig handelsorientert samfunn, de er langt utviklet på dette og de har utviklet mange selskaper so har blitt verdensledende - som Bestseller som er verdt mange milliarder, sier Roald.

– At danskene har kommet så langt har nok også medført til at IT- og programvareutviklingen i Danmark har kommet et godt stykke, betydelig lenger enn det man for eksempel ser i det norske markedet, fortsetter han.

Sikter mot milliardomsetning

Med oppkjøpet av Raptor Services øker antallet selskaper i QNTM-porteføljen til 11.

QNTM Group og selskapene i porteføljen omsatte i fjor for 59 millioner euro (601 millioner kroner med dagens kurs) og har rundt 271 ansatte, ifølge Altor.

– Hvis alt går eter planen i år bør summen av våre selskaper ha en omsetning som passerer en milliard i år. Jeg har sagt vi bør passere to milliarder og kanskje mer i løpet av 2022, sier Roald.

Tilgangen på kapital til å gjøre flere oppkjøp skal det ikke mangle på:

– Vi eies av Altors siste fond , Altor V. Der finnes det 26 milliarder å få tilgang til, så det avhenger egentlig bare av hvor gode kandidater vi bringer inn til fondsstyret, avslutter Roald.

Kenneth Boll, administrerende direktør i danske Raptor Services som nå har blitt kjøpt opp av Altors Quantum Group Foto: QNTM Group /Altor